OSUĐEN NA GODINU DANA

Pizza majstor klincu skinuo s vrata i ukrao ogrlicu vrijednu 54.000 kuna

Objavljeno, 21. listopada 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Aleksandar zvan Aco (35) proglašen je krivim i osuđen na godinu dana uvjetnog zatvora jer je malodobnom dječaku otuđio skupocjenu ogrlicu od žutog zlata vrijednu čak 54.000 kuna.

Nepravomoćna presuda donesena je ovih dana, a teška krađa dogodila se još u siječnju 2013. godine u Novoj Branimirovoj u Zagrebu. Zašto je tako dugo trebalo – nije poznato. Aco je, inače, iz Sesveta, a maloljetnik s ogrlicom iz Bjelovara. U vrijeme počinjena nedjela lopov je imao 27, a žrtva 16 godina.

Prema preusudi, Aco je zatražio od malodobnog K. da mu posudi mušku ogrlicu od žutog zlata težine 200 grama, vrijednosti 54.000 kuna, da ju malo nosi.

“Kad je dječak pristao, skinuo mu ogrlicu sa vrata i stavio oko svojeg vrata te se udaljio i istu zadržao za sebe, oštetivši ga za iznos od 54.000 kuna”, piše u presudi.

Aleksandar je ogrlicu odmah prodao. Sud mu je naložio da dječaku mora nadoknaditi štetu od 54.000 kuna. Obitelj dječaka tražila je 10.000 eura, ali sudac je priznao vještačenje po stalnom sudskom vještaku za zlatarstvo koji je utvrdio točan iznos naveden u presudi.

Aco je sve priznao, pokajao se i ispričao. Kaže da se u međuvremenu osposobio za pizza majstora, ima ženu i dijete te mjesečne prihode od 4000 kuna. Obećao je da više neće činiti takve stvari.


Tagovi: DJEčAK KRAđA OGRLICA žUTO ZLATO

NEDAVNO OBJAVLJENO