Pivci i ovaj tjedan kupovali dionice Podravke

Objavljeno, 17. kolovoza 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Riječ je o fotomontaži, slika Podravkina piva s logom Braće Pivac nije stvarna
AUTOR
Robert Mihaljević

U proteklih desetak dana Mesna industrija Braća Pivac kupila je 16.000 dionica Podravke, za što je izdvojila otprilike dva milijuna eura.

Pivci danas posjeduju ukupno 370.639 dionica koprivničke kompanije vrijednih 50 milijuna eura. Riječ je o vlasničkom udjelu od 5,21 posto.

Prema stanju na Središnjem klirinškom depozitarnom računu, Mesna industrija Braća Pivac Podravkine dionice kupovala je i ovaj tjedan, a novi val dokupljivanja pokrenuli su 7. kolovoza.

Kako je Danica već pisala, donedavno su dioinice držali na dva računa: jedan na vlastitoj tvrtki, a drugi na skrbničkom računu u OTP banci na kojem je bilo deponirano oko 120.000 dionica.

Proteklih su mjeseci kupovali preko tog računa kako ne bi izazvali domino efekt s rastom vrijednosti dionice. Od ovog tjedna skrbnički je račun zatvoren te su sad sve dionice – u četvrtak je to ukupno 370.639 komada – na tvrtki Braća Pivac.

Oni službeno tvrde kako višak likvidnosti ulažu u Podravku jer vjeruju u rast vrijednosti kompanije. No, ne treba smetnuti s uma kako je Podravka privatizacijski još nedovršena priča.


Tagovi: BRAćA PIVAC DIONICE PIVCI PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO