POSTAO SAVJETNIK DRŽAVNE TVRTKE

Pitali ste se gdje je nestao bivši ministar Goran Marić? Ima novi posao

Objavljeno, 10. rujna 2020. Vijesti
# Foto: GRAD KRIŽEVCI / Bivši ministar Goran Marić
AUTOR
Redakcijski tekst

GORAN MARIĆ, bivši ministar državne imovine, našao je novo radno mjesto: bit će savjetnik Uprave Hrvatskih cesta, doznaje Index.

Radit će u Zagrebu na neodređeno vrijeme, probni rok mu je tri mjeseca. Hrvatske ceste dosad nisu imale savjetnika, što znači da je pred bivšim ministrom pionirski zadatak trasiranja savjetničkih putova u tvrtki u stopostotnom državnom vlasništvu, piše portal.

“Stručne kvalifikacije su utvrđene kroz niz testiranja koje provodimo, kao i pri svakom drugom postupku zapošljavanja. Hrvatske ceste nisu upoznate da postoji postupak koji bi na bilo kakav način kriminalizirao rad Gorana Marića kao bivšeg ministra”, odgovorili su u Hrvatskim cestama.

Marićevo ime i prezime zasjalo je na obavijesti poslanoj ovih dana iz HC-a ostalim kandidatima za savjetnika. U njoj stoji da je u Narodnim novinama 87/20 objavljen oglas o natječaju za savjetnika Uprave, koji je trajao od 29. srpnja do 6. kolovoza.

NEKRETNINSKE AFERE

“Temeljem odluke Uprave Društva, Obavještavamo Vas da je u selekcijskom postupku odabran kao prikladan kandidat Marić Goran te da s njim Hrvatske ceste imaju namjeru sklapanja Ugovora o radu.” 

Na natječaj se javilo 6 kandidata od kojih je troje zadovoljavalo formalne uvjete natječaja i bili su pozvani u višu selekcijsku razinu, na koju se odazvao samo jedan kandidat, a to je očito Marić.

Natječaj za savjetničko mjesto raspisan je godinu dana po Marićevu odlasku iz Plenkovićeve vlade. U njoj je preživio više nekretninskih afera. Na primjer, onu kada je otkriveno da je u Živogošću ispod cijene kupio vikendicu od prijatelja, poduzetnika Zvonka Šarića.

Pisalo se i kako je kuću u podsljemenskoj zoni prebacio na sina Antu pa je nije morao upisati u imovinsku karticu, a potom je Index objavio niz tekstova o njemu sa zajedničkim pitanjem: kako je moguće da je postao jedan od najbogatijih Plenkovićevih ministara? 

IMOVINSKA KARTICA

“Otkrili smo da mu sin živi u 2,5 milijuna kuna vrijednom stanu, da je po nižoj cijeni, oko 500 eura po kvadratu njegova tvrtka od franjevaca kupila stan u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu, a zauzvrat je obećao obnovu dijela samostana Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

Pisali smo i kako su Marići svoju 1,8 milijuna kuna vrijednu tvrtku darovali Šariću i o tome kako su nakon tog velikodušnog čina Marići od svoje bivše tvrtke kupili apartman u Turnju. Prema imovinskoj kartici, Goran i supruga Marijana za njega su 2014. godine izdvojili 180 tisuća kuna. Tri godine kasnije prodali su ga za 390 tisuća kuna.

Iskaže li barem dio ove umješnosti na novom radnom mjestu, očekuje nas ugodna vožnja prekrasnim hrvatskim cestama”, naveo je Index.

Neopozivu ostavku na ministarsko mjesto Marić je podnio polovicom srpnja prošle godine. Izjavio je da odlazi “u nastalim okolnostima i atmosferi teške medijske difamacije statusa i opstrukcije normalnog rada i djelovanja Ministarstva državne imovine”.

Originalno objavljeno na Index istrage


Tagovi: GORAN MARIć HRVATSKE CESTE SAVJETNIK

NEDAVNO OBJAVLJENO