UVJET JE OSNOVNA ŠKOLA

Pitali smo čelnicu suda kako će izabrati čistačicu među čak 23 kandidatkinje, evo što nam je odgovorila

Objavljeno, 25. rujna 2019. Vijesti
# Foto: GRAD ĐURĐEVAC / Bivši ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i predsjednica Općinskog suda u Koprivnici Marija Grgešić
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednica Općinskog suda u Koprivnici Marija Grgešić u ponedjeljak je obavila razgovor s 23 kandidatkinje za posao čistačice u toj ustanovi.

Tijekom srijede odgovorili su na naš upit o tome što će presuditi u zapošljavanju čistačice između 23 kandidatkinje koje ispunjavaju glavni uvjet – završenu osnovnu školu.

“Izbor kandidata se obavlja na temelju rezultata provedenog intervjua i, po potrebi, provjere sposobnosti i vještina kandidata ovisno o vrsti radnoga mjesta.

U ovom je slučaju proveden razgovor (intervju) s kandidatkinjama, a razgovorom se utvrđuju interesi, profesionalni ciljevi i motivacija kandidata za rad u državnoj službi.

Motiviranost i želja za radom

Odluka o odabiru kandidata temelji se na rezultatima razgovora, dakle procjenom kandidata koji pokazuje motiviranost, želju za radom i mogućnost prilagodbe postojećem kolektivu, s obzirom na činjenicu zadovoljavanja svih uvjeta propisanih natječajem“, kažu na Sudu.

Sud je, naime, raspisao natječaj za čistačicu koju primaju na neodređeno, a jedini uvjet iz natječaja kojeg kandidatkinje moraju zadovoljiti je završena osnovna škola.

I onda dođu čak 23 molbe za posao. Kako su sve kandidatkinje zadovoljile opće uvjete propisane natječajem, čelnici koprivničkog suda nije bilo druge nego sve kandidatkinje u ponedjeljak pozvati na intervju.

Sretnica koja dobije posao čistačice na sudu bit će zadužena za sljedeće poslove: “Održavanje čistoće u prostorijama suda i oko objekta te druge poslove koje odredi predsjednik suda i upravitelj pisarnice sudske uprave”.


Tagovi: čISTAčICA MARIJA GRGESIC SUD

NEDAVNO OBJAVLJENO