NALJUTIO SE ZBOG POLICIJSKOG PROPUSTA

Pilot policajce nazvao praznoglavcima pa završio na sudu

Objavljeno, 10. travnja 2021. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / ARHIV / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Karlo je završio na sudu jer je vrijeđao policiju nakon što je njihovom krivnjom morao platiti punu kaznu, a ne samo polovicu propisane za prekršaj u prometu.

Karlo (34) je, naime, iz okolice Koprivnice, gdje ima prijavljeno prebivalište, ali boravište mu je u okolici Zagreba jer tamo radi. On je, inače, pilot zrakoplova.

Naljutio se jer su mu zagrebački policajci poslali kaznu za prometni prekršaj u Koprivnicu, a ne Veliku Goricu gdje ima boravište. Kako obavijest nije stigao podići na vrijeme, morao je platiti puni iznos.

Nakon toga, dostavio je u veljači lani kopiju uplatnice u postaju prometne policije u Zagreb, ali uz popratnu poruku u e-mailu.

“Poštovani praznoglavci, čemu prijavljivanje boravišta na policiji, kada ste nesposobni poslati kaznu na adresu boravišta, nego vi idioti šaljete na prebivališnu adresu.

Zahtijevate da čovjek uplati u roku par dana i dostavi vama glupanima potvrdu, inače mora platiti duplo? Daj koristite tu stvar u glavi koja se zove mozgom”, napisao je policiji Karlo.

Oni su ga odmah prijavili za vrijeđanje i omalovažavanje državnog tijela, Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno službene osobe u vezi obavljanja službe.

Prekršajna sutkinja u Zagrebu proglasila ga je krivim i kaznila sa 600 kuna plus 100 kuna troškova postupka. Kao olakotna okolnost uzeto mu je dosadašnje nekažnjavanje.


Tagovi: KAZNA PILOT POLICAJCI UVREDE

NEDAVNO OBJAVLJENO