PIJAN I AGRESIVAN

Pijani vozač napao policajca koji ga je zaustavio. Sud ga pustio na sobodu

Objavljeno, 06. travnja 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Vidno pijani vozač (40) odbio se podvrći alkotestu nakon što ga je policija zaustavila u nedjelju oko 1.55 sati ujutro.

Potom je fizički napao policajca nakon što su mu priopćili da će ga privesti u postaju. Policija ga je poslijepodne privela dežurnom sucu uz prijedlog da ga se zadrži u pritvoru. Sud je to odbio.

“U nedjelju u 1.55 sati u Držimurcu, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Policijske postaje Prelog zaustavili su Audi A6, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnjak s područja općine Mala Subotica.

ODBIO NAREDBU

Pošto je vozač bio pod vidnim utjecajem alkohola, a na zahtjev policijskog službenika odbio se podvrći alkotestiranju, uhićen je temeljem odredbi Prekršajnog zakona te mu je priopćeno da mora poći s policijskih službenicima u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Uhićenik je odbio postupiti po naredbi i fizički nasrnuo na jednog od policijskih službenika u ophodnji.

Uz primjenu sredstva prisile policijski službenici svladali su napadača i priveli ga u policijsku postaju. Liječničkim pregledom utvrđeno je da je uhićenik prilikom primjene sredstva prisile lakše ozlijeđen.

KAZNENO DJELO

 Tijekom kriminalističkog istraživanja u policijskoj postaji uhićenik je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.     

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 40-gošnjak počinio prekršaje te je uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurni sudac okrivljenika je pustio na slobodu.

Ujedno, provedenim kriminalistički istraživanjem utvrđeno je kako je 40-godišnjak počinio kazneno djelo napada na službenu osobu, te će se protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznena prijava”, priopćili su u ponedjeljak iz čakovečke policije.


Tagovi: NAPAD PIJANI VOZAč POLICIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO