Pijani Stjepan (20) prijatelja odvezao u smrt. Ide u zatvor na 18 mjeseci

Objavljeno, 01. rujna 2023. Crna kronika
# Foto: DVD BLAŽEVDOL / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Stjepan (20) mora u zatvor jer je pijan skrivio tešku nesreću u kojoj je poginuo njegov prijatelj (24).

Kako su nam potvrdili na Županijskom sudu, pravomoćno je osuđen na godinu i pol bezuvjetnog maloljetničkog zatvora. U zatvor se mora javiti idući tjedan.

Prema presudi, on je još u kolovozu 2021. godine oko 1 sat iza ponoću u Druškovcu kod Ivanca upravljao osobnim automobilom kroz naselje u smjeru Područne škole Gustava Krkleca pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,42 g/kg apsolutnog alkohola u krvi.

“Dolaskom do društvenog doma na kućnom broju 4, uočivši svoje prijatelje koji su ga čekali poduzeo je radnje trzaja volana u lijevu stranu i zatezanja ručne kočnice prouzročivši blokadu stražnjih kotača osobnog automobila.

Preminuo na mjestu

Uslijed toga došlo je do rotacije osobnog automobila u smjeru obrnutom od kazaljke na satu sve do nailaska na mali odvodni kanal i povišeni teren s lijeve strane kolnika te zabijanja prednjeg kraja automobila u povišeni teren, okretanja oko uzdužne osi i prevrtanja na desni bočni dio i krov.

Tom prilikom je suvozač na prednjem sjedištu E. H. zadobio krvni podljev mekog oglavka, prijelom svoda lubanje te višefragmentarni prijelom baze lubanje, krvarenje u tvrdu moždanu ovojnicu, meke opne mozga i moždane komore, nagnječenja mozga i oba plućna krila.

Ozljede su bile teške naravi, uslijed kojih je preminuo na mjestu. Dakle, kao sudionik u cestovnom prometu kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazvao je opasnost za život ljudi te je prouzročio smrt jedne osobe”, objasnio nam je u petak glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic.

Prilikom prevrtanja 24-godišnjak je djelomično ispao iz vozila te je došlo do prignječenja nesretnog mladića. Preminuo je na mjestu događaja, a liječnik hitne je mogao samo potvrditi smrt.


Tagovi: IVANEC PIJAN POD RUCNOM POGINUO PROMETNA

NEDAVNO OBJAVLJENO