NAPUHAO 1,37 PROMILA

Pijani šef krim-policije jutros se mercedesom zaletio u drugi auto

Objavljeno, 28. srpnja 2021. Crna kronika
# Foto: MUP / Bore Mršić, šef zadarske krim-policije (prvi slijeva)
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je objavila detalje prometne nesreće u kojoj je jutros nešto poslije 7 sati sudjelovao šef krim-policije koji je napuhao 1,37 promila.

“Provedenim očevidom prometne nesreće utvrđeno je da je rukovodeći policijski službenik iz Policijske uprave zadarske, u navedeno vrijeme upravljao osobnim vozilom daruvarskih registracijskih oznaka, državnom cestom D-8 iz pravca Sukošana u pravcu Zadra.

Dolaskom u Bibinje, ulaskom u desni zavoj, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već prelazi na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera kojom prilikom s prednjim lijevim dijelom vozila udara u prednju lijevu stranu osobnog automobila zagrebačkih oznaka s kojim je upravljala 25-godišnjakinja.

Prilikom vršenja očevida nad vozačima je izvršeno alkotestiranje kojom prilikom kod vozačice nije utvrđena prisutnost alkohola, dok je kod vozač utvrđena koncentracija alkohola od 1,37 promila te su mu izuzeti uzorci krvi i urina koji će biti upućeni na vještačenje.

U prometnoj nesreći 25-godišnjakinja je lakše ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zadar.

Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom, vozač će biti prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a provode se mjere s ciljem utvrđivanja disciplinske odgovornosti policijskog službenika”, priopćili su u srijedu iz zadarske policije.

Slobodna Dalmacija otkriva kako je nesreću skrivio šef zadarske krim-policije Bore Mršić, a vozio je mercedes u vlasništvu renta-cara te u vrijeme počinjenja prometnog prekršaja nije bio na dužnosti.


Tagovi: BORE MRšIć KRIM POLICIJA PIJAN PROMETNA šEF POLICIJE ZADAR

NEDAVNO OBJAVLJENO