Pijani policajac službenim vozilom skrivio prometnu. Poginuo policijski pas

Objavljeno, 23. srpnja 2023. Crna kronika
# Foto: ICV.HR / ILUSTRACIJA / Fotografja nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Pijani policajac skrivio je prometnu nesreću u kojoj je poginuo službeni policijski pas Puma. Odmah je udaljen iz službe,

“U petak u 22,30 sati na državnoj cesti D55, 55-godišnji policijski službenik upravljao je specijalnim službenim vozilom za prijevoz službenog psa iz mjesta Županja u smjeru graničnog prijelaza Županja.

Uslijed neprilagođene brzine, zadnjim lijevim bočnim dijelom vozila udario je u zadnji desni dio kombija kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao vozač (55) iz BiH u kojem se nalazilo 6 putnika, također državljana BiH.

Nakon udara, službeno vozilo je sletjelo u odvodni kanal gdje se prevrnulo na krov. U trenutku nesreće, u službenom vozilu nalazio se službeni pas njemački ovčar. Utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu policijskog službenika od 1,45 promila.

U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen. Policijski službenik je prekršajno procesuiran, udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka”, rekli su u subotu u policiji.

Premda iz policije o tome nisu izvijestili, 24 sata neslužbeno je doznao kako je u nesreći poginuo policijski pas Puma. Nije poznato je li Puma bila u posebnom boksu za prijevoz ili je bila na suvozačkom sjedalu.

Puma je bila utrenirana za pronalaženje droga. Jedno vrijeme bila je aktivna na sjeveru Hrvatske, gdje je odradila mnogo uspješnih pronalazaka. Poslije su je premjestili na istok zemlje, gdje je bila u interventnoj jedinici te je također tražila droge, piše 24 sata.


Tagovi: PIJANI POLICAJAC POLICIJSKI PAS PROMETNA VUKOVAR

NEDAVNO OBJAVLJENO