PRIJETI MU 16 MJESECI ZATVORA

Pijani otac s puškom krenuo u lov na zečeve, sin mu jedva oteo oružje

Objavljeno, 23. srpnja 2021. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / YOUTUBE screenshot / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Pijani otac Mato (66) prijetio je sinu (35) smrću jer mu je istrgnuo napunjenu pušku kojom je izašao na ulicu oko 20 sati navečer.

Protiv Mate podignuta je optužnica te ga se tereti za prijetnje smrću i neovlašteno posjedovanje oružja. Tužitelji traže čak 16 mjeseci bezuvjetnog zatvora s obzirom da mu to nije prvi slučaj obiteljskog nasilja, ilegalnog oružja i prijetnji.

Prema optužnici, sve se dogodilo u ožujku ove godine oko 20 sati u mjestu kod Virovitice.

“U cilju da ustraši sina, a nakon što mu je ovaj iz ruke istrgnuo pušku, rekao mu je: Ubit ću te, zapalit ću te, nećeš dobro proći sa mnom! To je ponovio nekoliko puta, a koje riječi su kod sina izazvale strah za vlastiti život.

Osim toga, držao je pušku ručne izrade s glatkom cijevi nepoznate marke, kalibra 16 mm, te pušku ručne izrade nepoznate marke kalibra 16 mm, kao i mehanizam zatvarača s udarnom iglom”, navodi se u optužnici.

Mato je tijekom istrage opovrgnuo da je prijetio sinu rekavši da ga spornog dana nije ni vidio.

“Pušku imam već 60 godina i sam sam je napravio. Zašto je te večeri puška bila napunjena? Pa zato što sam upravo krenuo u lov na zečeve kad je do mene na ulici došao sin”, branio se nevješto Mato.

Sin ga je već drugi dan ujutro kazneno prijavio zbog prijetnji smrću.

“Oduzeo sam mu pušku s patronom u cijevi, a otac mi je prijetio da će me zbog toga ubiti. Uplašio sam se”, svjedočio je sin.

Mato je, osim toga, prekršajno prijavljen zbog nasilja u obitelji. Policija je utvrdila kako je te noći, dok je krenuo u lov na zečeve u selu kod Virovitice, bio pod utjecajem alkohola od 1,36 promila.


Tagovi: LOV OTAC PRIJETNJE PUšKA SIN ZEčEVI

NEDAVNO OBJAVLJENO