Pijani mladić (25) usmrtio biciklista i pobjegao. Auto ostavio na mjestu nesreće

Objavljeno, 08. rujna 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je izvijestila o detaljima prometne nesreće u kojoj je poginuo biciklist (43) na kolniku Sajmišne ulice u Čakovcu. Nesreća se dogodila u četvrtak, desetak minuta nakon ponoći.

“Upravljajući renault meganeom čakovečkih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,12 promila vozač (25) u trenutku nesreće nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste (podvožnjak i cestovni nagib) te vidljivosti (noć).

Zbog toga je na ravnom dijelu ceste prednjim dijelom automobila udario u prednji dio bicikla, kojim je iz suprotnog smjera, po lijevoj prometnoj traci upravljao 43-godišnji biciklist koji je na mjestu preminuo.

U trenutku nesreće preminuli biciklist nije koristio biciklističku stazu koja se nalazi uz južni rub kolnika te za vrijeme vožnje noću nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom odjećom, odnosno drugom reflektirajućom oznakom.

Nakon prometne nesreće vozač megana napustio je mjesto događaja, a da nije pružio pomoć osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći koju je sam prouzročio, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga.

Oko 30 minuta nakon nesreće, brzom reakcijom policijskih službenika interventne jedinice policije pronađen je odbjegli vozač te je priveden u postaju. Tijelo biciklista prevezeno je na odjel patologije čakovečke bolnice, gdje će se obaviti obdukcija.

Odbjegli vozač je uhićen te mu je izuzeta krv i urin radi utvrđivanja stupnja alkoholiziranosti te eventualne prisutnosti droga u organizmu. Protiv 25-godišnjeg vozača s područja općine Pribislavec podnijet će se kaznena prijava te će se predati pritvorskom nadzorniku”, rekli su u policiji u četvrtak.


Tagovi: BICIKLIST čAKOVEC PIJANI VOZAč POBJEGAO POGINUO PROMETNA NESREćA

NEDAVNO OBJAVLJENO