Pijani Luka (21) nakon prometne vrijeđao policiju: Kaj me je…, odi u pi… materinu!

Objavljeno, 03. svibnja 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je uhitila pijanog mladića nakon što ih je izvrijeđao u prostorijama policijske postaje tijekom kriminalističkog istraživanja zbog bijega s mjesta prometne nesreće.

Prema presudi, Luka (21) je u travnju oko 1 sat iza ponoći u Križevcima, na hodniku u službenim prostorijama policijske postaje, u vidno alkoholiziranom stanju verbalno napao policajca.

“Tijekom kriminalističkog istraživanja vrijeđao je i omalovažavao policijskog službenika Zorana pogrdnim riječima: ‘Kaj me je…, odi u pi… materinu!’ Dakle, omalovažavao je i vrijeđao državne organe, odnosno službene osobe u vezi s obavljanjem službe ili njihova zakonita naređenja”, navodi se u presudi.

Luka se nije pojavio na čak šest sazvanih sudskih ročišta. Policajac Zoran svjedočio je kako su oko 1 iza ponoći provodili kriminalističko istraživanje nad Lukom i Denisom u vezi prometne nesreće u mjestu Trema, nakon koje se vozač osobnog automobila udaljio s mjesta nesreće.

Zadržan na triježnjenju

“Obje te osobe su bile u vidno alkoholiziranom stanju, što je i utvrđeno naknadnim alkotestiranjem, tako da je kod Luke utvrđena koncentracija alkohola od 1,54 promila, o čemu su kolege sastavili zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola, kojeg je on potpisao bez primjedbi.

U jednom trenutku mi je Luka rekao ‘kaj me jeb…, odi u pi… materinu. Zbog takvog ponašanja smo ga uhitili, nakon čega je zadržan u policijskim prostorijama do otriježnjenja u 14.10 sati”, svjedočio je policajac.

Prekršajni sudac u Križevcima Luku je proglasio krivim te ga osudio na novčanu kaznu od 200 njemačkih maraka, odnosno 762 kune. No, dan proveden u pritvoru računa se kao 300 kuna, što mu se odbija od kazne. Mora, dakle, platiti 462 kune, ali i 300 kuna sudskih troškova te 80 kuna troškova rada policije.

Presuda je nepravomoćna i Luka se na nju može žaliti. Svoju obranu dosad nije iznosio.


Tagovi: KRIžEVCI PIJANI VOZAč PROMETNA VRIJEđAO POLICIJU

NEDAVNO OBJAVLJENO