Pijani Jurica naletio na semafor i znak: ‘Ma, par čaša vina i jednu rakiju…’

Objavljeno, 23. svibnja 2024. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Prometna nesreća u Bjelovaru / Fotografija nema baš nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Jurica je proglašen krivim i osuđen jer je pijan automobilom iza ponoći izletio s ceste te se zabio u semafor i prometni znak.

Prema ovotjednoj presudi, Jurica (29) je lani potkraj listopada oko 1 sati iza ponoći u Zagrebu upravljao audijem te je na križanju Ulice I. gardijske brigade i Frankopanske u skretanju ulijevo na kolnik Ulice I. gardijske brigade izgubio nadzor nad vozilom i izletio s ceste.

“Potom je naletio na stup semafora, a nakon toga je prešao preko rubnog kamena gdje je na mekom terenu prednjim desnim dijelom vozila naletio na prometni znak ograničenja brzine kretanja na 40 km/h s dopunskom pločom izbočina.

U prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta, a vozač je upravljao automobilom za vrijeme dok je u organizmu imao nedozvoljenu koncentraciju alkohola od 1,24 promila“, navodi se u presudi.

Sve je priznao

Jurica je potvrdio sve što se dogodilo, a imao je i logično objašnjenje za prekršajnu sutkinju.

“Te zgode sam nakon posla konzumirao par čaša vina i jednu rakiju i osjećao sam se sposobnim za vožnju, nisam očekivao da će alkometar pokazati tu količinu alkohola. Ipak, ispitivanje sam prihvatio pa sam nakon alkotestiranja smješten u policijski pritvor.

Žao mi je što sam počinio prekršaje, obećavam da to više neću ponoviti. Dosad nisam prekršajno kažnjavan i molim sud da mi ne izriče zabranu vožnje koju je predložila policija jer vozilo koristim u obavljanju posla”, branio se Jurica.

Sutkinja ga je na koncu kaznila sa 600 eura plus 70 eura prekršajnih troškova. Od kazne mu se oduzima 40 eura jer je dan proveo u policijskom pritvoru. Zabrana vožnje nije mu izrečena, a presuda je nepravomoćna.


Tagovi: PIJANI VOZAč PROMETNA PROMETNI ZNAK SEMAFOR VINO I RAKIJA ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO