OŠTETIO JE ČAK PET AUTOMOBILA

Pijani i drogirani vozač bmw-a oko 23 sata napravio pravi rusvaj na parkiralištu

Objavljeno, 27. svibnja 2021. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Ilija M. (38) vozio je bmw pod utjecajem alkohola i droga te je u jednom času, prilikom skretanja u sporednu ulicu, izgubio nadzor nad snažnim vozilom i napravio rusvaj na parkiralištima i nogostupima.

On se oko 23 sata svojim bmw-om vozio Starčevićevom ulicom u Koprivinici, od sjedišta Podravke prema pruzi i podvožnjaku. No, odjednom je, pri velikoj brzini, odlučio na križanju skrenuti lijevo prema Trgu kralja Tomislava. Nastao je opći kaos.

“Došlo je do zanošenja vozila u desnu stranu, usijed čega je na parkiralištuu ispred kbr. 12 Trga kralja Tomislava prošao vozilom preko betonskog rubnika na travnatu površinu gdje je naletio na kutiju telekomunikacija koja je odbačena te je udarila u stražnji dio parkiranog volkswagena u vlasništvu Zvonimira G.

Istovremeno dolazi do udara lijeve bočne strane vozila u metalni stup javne rasvjete, potom je prednjom desnom bočnom stranom naletio na parkirani ford u vlasništvu Aranke J., nakon toga i na pakrirani peugeot u vlasništvu Radmile V.

Zatim je naletio i na parkirani citroen u vlasništvo Jasmine P., od kojeg se njegov bmw odbio na drugu stranu ulice, na parkirališni prostor Trga podravskih heroja kod kbr. 8 gdje je na kolnom ulazu udario u teretni automobil peugeot vlasništvo Angjeline P., a teretni automobil je od siline udara odbačen te je udario u limena vrata Pekare Duga”, navodi se u presudi protiv Ilije M. iz Koprivnice.

Ilija je u svojoj obrani priznao počinjenje prekršaja te objasnio okolnosti koje su dovele to prometne nesreće kobne noći lani u lipnju.

“Kupio sam automobil malo jače snage nego što sam inače vozio, platio osiguranje i odmah sljedeći dan planirao sam otići i na tehnički. Te noći morao sam na benzinsku utočiti goriva. Konzumirao sam alkohol, ali sam se osjećao sposobnim upraljati automobilom.

Po liječničkoj preporuci uzimam i triput jedan Normabel dnevno, a liječnica mi je rekla da može upravljati automobilom. Tabletu sam popio večer prije da mogu lakše zaspati”, branio se Ilija.

Nakon privođenja u policiju, preliminarnim oralnim testom utrvđena mu je prisutnost droga i lijekova u organizmu, odnosno supstanci THC i BZO. No, odbio je liječnički pregled te vađenje krvi i analizu urina.

Prekršajna sutkinja u Koprivnici ovih ga je dana proglasila krivim i za sve prekršaj koje je počinio kaznila s ukupno 6900 kuna. Podmiri li kaznu u zadanom roku, mora platiti samo 4200 kuna. Ostao je i četiri mjeseca bez vozačke.

“Sud mu je olakotnim cijenio priznanje, obiteljske i materijalne prilike, prekršajnu nekažnjavanost za prekršaje iz oblasti prometa, kao i otklonjivu zabludu u pogledu prekršaja vožnje pod utjecajem tableta i droga.

Stoga sud smatra da će se upravo ovako izrečenom novčanom kaznom i izrečenom zaštitnom mjerom postići svrha prekršajnog kažnjavanja te da neće ubuduće činiti slične prekršaje”, navodi se u presudi.


Tagovi: BMW DROGIRAN PIJAN PROMETNA VOZAč

NEDAVNO OBJAVLJENO