Pijani Đuro bacio bocu na policijski auto, digao šake i povikao: Dođite se tući!

Objavljeno, 08. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / ILUSTRACIJA / Fotografija nema baš nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Đuro (34) iz okolice Koprivnice proglašen je krivim i osuđen jer je bacio pivsku bocu na policijski automobil te se htio tući s policajcima.

Učinio je to ove godine u siječnju oko pola sata iza ponoći bez ikakva razloga i povoda, pod vidnim utjecajem alkohola, navodi prekršajna sutkinja.

“U Dugoj ulici u Koprivnici u 00.34 sata narušavao je javni red i mir na način da je, pod utjecajem alkohola u organizmu, na ulici na naročito drzak način, bez ikakvog povoda i razloga, po uočavanju službenog policijskog vozila bacio staklenu pivsku bocu u pravcu istog.

Boca je pala ispred samog vozila i razbila se, a potom je policijske službenike Tomislava i Miroslava pozivao na fizički sukob vičući: ‘Dođite se tući!’ Držao je pritom ruke u zraku u borbenom gardu”, navodi se u presudi.

Đuro je na koncu kažnjen sa 150 njemačkih maraka, odnosno 566,72 kune. Kako je bio uhićen, kazna mu se smanjuje na 266,72 kuna. Ako je plati u roku, mora podmiriti samo 177,81 kunu.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO