Pijani Branko pretjecao pa se zabio u dva vozila: Ma, popio sam četiri jegera…

Objavljeno, 03. listopada 2023. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Branko je proglašen krivim i osuđen jer je prilično pijan skrivio prometnu nesreću kod Samobora.

Prema presudi donesenoj ovih dana, on je u ožujku oko 21.15 sati upravljao osobnim automobilom u mjestu Lug Samoborski kolnikom Ulice grada Wirgesa dok je u krvi imao alkohola 1,70 promila.

Tako pijan počeo je pretjecati na punoj crti pa je “prednjim dijelom lijeve bočne strane vozila udario u središnji dio lijeve bočne strane osobnog automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljala vozačica Maja.

“Nakon toga je Branko pri povratku u svoju desnu traku kojom se kretao prije pretjecanja prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao državljanin Slovenije, a koji se kretao ispred druga dva vozila koja je Branko pretjecao”, ističe se u presudi.

Sreća u nesreći je da, osim materijalne štete, nitko nije ozlijeđen. Branko (60) je odmah uhićen i odveden na triježnjenje u policijski pritvor.

Branko, umirovljenik s mirovinom od 460 eura, priznao je sve što mu se stavljalo na teret.

“Točno je, bio sam pijan i skrivio sam prometnu nesreću. Popio sam četiri jegera i sjeo za volan, a znam da nisam trebao”, skrušeno će vozač pred prekršajnom sutkinjom.

Sutkinja ga je ovih dana kaznila sa 1890 eura te mora platiti 140 eura troškova postupka. Od kazne mu se odbija 80 eura zbog dva dana u zatvoru pa na koncu mora platiti 1950 eura. Dobio je i dvomjesečnu zabranu upravljanja.


Tagovi: čETIRI JEGERA PIJAN PRETJECAO

NEDAVNO OBJAVLJENO