Pijanac u noći ukrao dva automobila, uhićen nakon što je skrivio prometnu

Objavljeno, 24. lipnja 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Pijani ‘majstor’ usred noći počinio je pravi rusvaj nakon što je ukrao dva automobila čii su vlasnici ostavili ključeve u bravi.

“Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnjak s područja Preloga počinio kazneno djelo krađe i prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.

U srijedu oko 1,30 sati u Orehovici, u Ulici hrvatskih branitelja ušao je u nezaključani teretni automobil čakovečkih registarskih oznaka, marke „Volkswagen“, parkiran na ulici, u kojem se u bravi nalazio originalni ključ.

Vozilo je stavio u pogon i odvezao se nekoliko desetaka metara gdje ga je trčeći sustigao vlasnik vozila, nakon čega je pobjegao. Potom je oko 2 sata u susjednoj ulici Vladimira Nazora iz neograđenog dvorišta ukrao otključani automobil čakovečkih oznaka u kojem se također u bravi nalazio originalni ključ.

Oko 2,15 sati na kolniku županijske ceste između Orehovice i Šemovca s ukradenim vozilom počinio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom. Vozilom je upravljao prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola u količini od 1,06 g/kg.

Protiv osumnjičenog je zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a zbog počinjenja prometne nesreće pokrenut je prekršajni postupak”, okrila je u petak međimurska policija.


Tagovi: DVA AUTOMOBILA MEđIMURJE PIJAN UKRAO AUTOMOBIL

NEDAVNO OBJAVLJENO