Pijana vozačica (24) oko 1.30 ujutro probila zid i čovjeku uletjela u kuću!

Objavljeno, 20. srpnja 2022. Crna kronika
# Foto: VATROGASCI / Nevjerojatan prizor u Vinici
AUTOR
Redakcijski tekst

Pijana vozačica (24) automobilom je oko 1.30 ujutro probila zid i uletjela u obiteljsku kuću. Suvozačica (23) zadobila je teške ozljede, prijelom vratnih kralježaka.

Vozačici prijeti do 5 godina zatvora. Nesreća se dogodila lani u listopadu u mjestu Vinica zapadno od Varaždina, a tužitelji su ovih dana podigli optužnicu protiv pijane djevojke.

Tereti je se da je upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od više od 1,4 promila, uslijed čega je skrenula s ceste i prednjim dijelom vozila udarila i probila zid obiteljske kuće i zaustavila se u prostoriji kuće. U nesreći je 23–godišnja suputnica zadobila tešku ozljedu, prijelom vratnih kralježaka.

Evo što je policija tog dana rekla o nesreći:

“U ponedjeljak oko 1.30 sati u Vinici, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Djevojka u dobi od 23 godine upravljala je osobnim vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije i pod utjecajem alkohola od 1.30 g/kg, iz smjera Gornjeg Vratna u smjeru Marčana.

Dolaskom do raskrižja ulice Vladimira Nazora, Goričke ulice i Trga Matije Gupca, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama, izgubila je nadzor nad upravljačem i nakon izlaska iz desnog zavoja, sletjela u lijevo na istočnu prometnu traku.

Vozilo je nakon toga sletjelo na nogostup Trga Matije Gupca te se nastavilo kretati nogostupom Goričke ulice, nakon čega je sletjelo u živicu, a potom u zid i vrata kuće u vlasništvu 73-godišnjaka i zaustavilo se unutar prostorije kuće.

U prometnoj su nesreći ozlijeđene vozačica i 22-godišnja putnica iz vozila. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno”.


Tagovi: KUćA OPTUžNICA PIJANA VOZAčICA PROBILA ZID PROMETNA VARAžDIN VINICA

NEDAVNO OBJAVLJENO