KREŠIMIR BUBALO

Pevex ima rekordan prihod, direktor kaže: Od studenog nismo digli nijednu cijenu

Objavljeno, 10. veljače 2023. Razgovori
# Foto: PEVEX / Ukrajinski veleposlanik i predsjednik uprave Pevexa
AUTOR
Redakcijski tekst

Pevex je lani ostvario rekordnih 387 milijuna eura (oko 2,9 milijardi kuna) prihoda, što je 14 posto više nego godinu ranije.

Otkrio je to predsjednik uprave Pevexa Krešimir Bubalo u razgovoru za poslovni tjednik Lider.

“Pevex je za 2021. godinu, što se tiče raznih poreznih i parafiskalnih nameta, platio 50,8 milijuna eura (381 milijun kuna). Lani smo još bolje radili, iako smo smanjili maržu za 0,7 posto, ali državi ćemo putem raznih nameta za to razdoblje ukupno platiti 60,1 milijun eura (451 milijun kuna).

A tu je još 3,33 milijuna eura (25 milijuna kuna) poreza na ekstraprofit jer smo ‘kažnjeni‘ zbog toga što je naša kompanija uspješna. To faktički znači da umjesto poreza od 18 posto, platit ćemo znatno više”, ističe Bubalo.

Otkriva kako Pevex ima posebnu komisiju za cijene i kaže kako će ona “možda zasjedati u veljači da bi razmotrila promjene nekih cijena, ali još nismo sigurni u to”.

“Ovih dana inače slušamo te priče o crnim i bijelim listama, a mi od 15. studenoga lani nismo podigli nijednu cijenu. Pevex nudi gotovo 70 tisuća artikala i kada smo radili konverziju u euro, trebala su nam dva mjeseca da promijenimo cijene”, kaže čelnik tvrtke za Lider.


Tagovi: CIJENE KREšIMIR BUBALO PEVEX

NEDAVNO OBJAVLJENO