VIŠNJI I ZDRAVKU VRAĆA SE PREZIME

Pevec odlučio promijeniti ime i najavio da će povećati minimalac na 5000 kn

Objavljeno, 02. svibnja 2019. Financijer
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Trgovački div Pevec ostvario je lani neto dobit od čak 140 milijuna kuna, što je oko 26 posto više nego godinu ranije, priopćili su iz tvrtke. Ukupni su prihodi istodobno dosegnuli gotovo dvije milijarde kuna. Predsjednik uprave Jurica Lovrinčević najavio je kako bi od 1. siječnja iduće godine minimalna plaća u Pevecu iznosila 5000 kuna.

Lovrinčević je otkrio i kako kompanija razmišlja o promjeni imena. Bračni par Pevec, koji je nedavno pravomoćno osuđen za malverzacije u tvrtki, u javnosti često optužuje sadašnje vlasnike da su im ukrali i ime. Zbog takvih negativnih konotacija, ističu u Pevecu, čini se kako je došlo vrijeme za promjenu imena, a na tome već radi nekoliko agencija. Lovrinčević napominje kako će predstaviti rješenja čim ih dobiju.

Podsjetimo, nakon što je Vrhovni sud u ožujku potvrdio presudu prema kojoj je Zdravko Pevec za zloporabe osuđen na dvije godine i deset mjeseci, od čega polovica uvjetno, a njegova supruga Višnja na godinu dana rada za opće dobro, Peveci su se u javnosti predstavljali kao žrtve zavjere. Ukrali su im, upozoravali su, sve što su stvorili, a najteže im je palo što su im ukrali i ime pa su najavili tužbu zbog toga.

Supružnici Pevec, prema pravomoćnoj presudi, solidarno moraju vratiti četiri milijuna kuna nepripadne materijalne koristi, a Zdravko je osuđen i za utaju poreza kojom je državni proračun oštećen za oko 27 milijuna kuna. Supružnici kažu da nemaju kako vratiti taj novac pa su pozvali građane da im doniraju barem kunu.


Tagovi: JURICA LOVRINCEVIC PEVEC VISNJA ZDRAVKO

NEDAVNO OBJAVLJENO