SUD MU POVJEROVAO

Petra s malim djetetom u naručju udarila muža. Osuđena za nasilje

Objavljeno, 13. siječnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ARHIVA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Petra (36) progašena je krivom i osuđena jer je počinila tjelesno nasilje prema suprugu, i to u času kad je držala malodobno dijete u naručju.

Prema presudi koja je ovih dana postala pravomoćna, ona je lani u siječnju oko 20 sati u Zagrebu muža “u hodniku stana udarila desnim dlanom po lijevoj strani lica, dok je u naručju lijevom rukom držala njihovo zajedničko dijete”. Kažnjena je s 2000 kuna zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji.

Petra je sve porekla navodeći da je tog dana suprug vraćao njihovo dijete u stan, a ona ga je tražila nešto novca koje joj je dužan jer je u teškoj financijskoj situaciji s obzirom da ima kredit za zajednički auto.

“Suprug se počeo derati na mene i verbalno me napadati unoseći mi se u lice. U rukama sam držala dijete i u strahu od njegova napada rekla sam mu da izađe van iz stana i zalupila vratima. To je bilo sve”, branila se ona.

Ponovila je to i na sudskom ročištu, nakon što ih je sutkinja suočila tražeći da se okrenu jedno prema drugom. No, muža tada nije gledala u oči. Suprug je pak Petru gledao u oči dok je ponavljao svoje optužbe.

GLEDAO JE U OČI

“Ja sam tog dana dijete doveo natrag, supruga se tom prilikom vraćala u prošlost, predbacujući mi neke stvari kao i uvijek. Notorna je laž da sam joj se unosio u facu. Kad nije mogla dobiti ono što je htjela, u konkretnom slučaj novac, udarila me dlanom desne ruke u lice, to ću posvjedočiti pred svakim sudom.

Prvi puta da me tako napala fizički pred djetetom i to što sam je išao prijaviti, isključivo sam prijavio radi zaštite djeteta”, ispričao je suprug koji je dan poslije napada otišao svojoj liječnici koja mu je konstatirala ogrebotinu na licu.

Sud je u presudi naveo kako u je cijelosti “prihvatio vjerodostojnim iskaz žrtve nasilja koji je iskazivao uvjerljivo, detaljno i u potpunosti je potvrdio navode iz činjeničnog opisa djela prekršaja koje se stavljaju na teret ženi”.

“Njegov iskaz potkrijepljen je liječničkom dokumentacijom koju je priložio u spis. Prilikom suočenja sa ženom, iskazivao je s većim stupnjem vjerodostojnosti, cijelo vrijeme gledajući istu, dok ona nije mogla gledati njega u oči”, zaključila je prekršajna sutkinja.

Petra i njezin suprug u međuvremenu su se rastali te više nisu muž i žena i ne žive zajedno. Dogovorili su zajedničku skrb nad malodobnim djetetom.


Tagovi: MUž NASILJE OBITELJSKO NASILJE PRESUDA UDARILA MUžA ZAGREB žENA

NEDAVNO OBJAVLJENO