PRIJEVARA S POLICAMA OSIGURANJA

Petorka optužena prije tri godine, ali suđenja nema jer je mozak bande u bijegu

Objavljeno, 29. svibnja 2019. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Općinski sud u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Pune tri godine od podizanja optužnice protiv petorke s područja Križevaca i Bjelovara, koju se tereti za prijevare s policama automobilskog osiguranja, nije održana niti jedna sudska rasprava.

Optužnica je podignuta protiv Alena Horvateka (43) iz Prgomelja kod Bjelovara, Aleksandra Milojevića (24) iz Gradiške, Saše Oraka Sajeka (36) iz Križevaca, Denisa Baftijarija (33) iz Križevaca te Ivana Bojića (36) iz Kapele. Upravo je Bojić razlog što suđenje još nije počelo jer je u bijegu. Raspisana je međunarodna tjeralica i određen mu je istražni zatvor, ali ništa pomoglo.

Zato je Županijski sud u Bjelovaru odlučio da će se Bojiću suditi u odsutnosti. Bojić, inače rođen u Zenici u BiH, kako stoji u optužnici, zajedno s Horvatekom, bivšim djelatnikom bjelovarske ispostave Croatia osiguranja, bio je organizator kriminalne skupine koja je uz pomoć stotinu polica nezakonito izvukla oko 300.000 kuna.

Kako su izvlačili novac? S klijentima na sjeveru Hrvatske sklopili su, dakle, stotinjak polica automobilskog osiguranja, uzeli sav novac, a Croatia osiguranju uplatili samo manji dio lažno prikazujući kako su klijenti koji su zaključili police izabrali plaćanje u ratama. Prema optužnici, podijelili su više od 300.000 kuna, a najviše novca dobio je tadašnji zaposlenik osiguranja Horvatek.

Klijenti koji su preko tih posrednika osiguravali automobile u Croatia osiguranju tijekom istrage potvrdili su da su novac plaćali u cijelom iznosu, a ne u ratama. Horvatek se branio da to nije istina tvrdeći kako su klijenti doista plaćali police obročno. Rekao je i da je trenutačno nezaposleni otac šestero djece te moli da mu se to uzme kao olakotna okolnost u cijelom procesu.


Tagovi: BIJEG OPTUZNICA OSIGURANJE POLICE SUđENJE

NEDAVNO OBJAVLJENO