NAPADAČI SU POBJEGLI

Petorka brutalno pretukla dvojicu policajaca! Cipelarili su ih na tlu

Objavljeno, 24. kolovoza 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Petorica mladića brutalno su pretukli dvojicu policajaca nakon što su jednog od njih htjeli privesti u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Krvavi napad dogodio se lani u prosincu oko 14 sati na zagrebačkom Kozari putu. Jedan od napadača, koji je uhićen, ovih je dana osuđen na sedam mjeseci bezuvjetnog i osam mjeseci uvjetnog zatvora, a kaznu je, de facto, već odslužio jer je od prosinca bio u istražnom zatvoru.

On je Mensud (21) iz BiH, građevinski radnik s neprijavljenim boravištem na Kozari putu u Zagrebu. Osuđen je jer je sudjelovao u napadu na policajce koji su se jedva izvukli.

Prema presudi, policajci Ivan i Ante tog su dana na Kozari putu legitimirali Bajrama te zatražili da pođe s njima u postaju radi kriminalističkog istraživanja. Nakon što su Bajrama smjestili na stražnje sjedište policijskog vozila – uslijedio je pakao.

“U nakani da spriječe policijske službenike u privođenju, Avdija je prišao i odgurnuo Antu u predjelu prsa, a Mensud ga je krenuo udarati rukama po glavi i tijelu te ga rukom udario u predjelu uha, dok je policajca Ivana rukama po glavi i tijelu udarao Avdija.

PUCAO IZ PIŠTOLJA

U tome su im se pridružili Bajram, maloljetni Rusmir i Memsut, koji su policijske službenike krenuli udarali rukama i nogama po glavi i tijelu, od kojih udaraca su pali na tlo, gdje su ih svi zajedno nastavili udarati nogama i rukama po glavi i tijelu.

Kad se Ivan uspio pridići, Avdija ga je uhvatio oko struka te ponovno bacio o tlo, uslijed čega je zadobio natučenje zdjelice, da bi u jednom trenutku Ivan uspio pobjeći te je iz službenog pištolja u zrak ispalio četiri hica, pa je napadačka petorka pobjegla.

Tom prilikom je uslijed zadobivenih udaraca policijski službenik Ante zadobio povredu u vidu krvnog podljeva hrskavice lijeve uške”, stoji u presudi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

Nije poznato zbog čega je postupak protiv Mensuda razdvojen te što je s drugim optuženicima za brutalni napad na zagrebačke policajce, odnosno jesu li i oni uhićeni i procesuirani.


Tagovi: KOZARI PUT POLICAJCI PRESUDA PRETUKLI POLICIJU TUKLI ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO