NEPOPRAVLJIVI PREKRŠITELJ

Peti put vozio pijan i peti put odbio alkotest. Je li ovo primjerena kazna?

Objavljeno, 14. rujna 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Damir (39) iz Pitomače već je peti put ulovljen kako vozi pod vidnim utjecajem alkohola i već peti je put odbio alkotestiranje koje je zatražila policija. Osim toga, nije imao vozačku, prometnu i osobnu.

Unatoč činjenici da je već četiri puta pravomoćno osuđivan za iste prekršaje, sudac prekršajnog odjela Općinskog suda u Virovitici odlučio mu je opet izreći najnižu kaznu – 6800 kuna. Najviša za te prekršaje, po starom zakonu, iznosila je oko 16.000 kuna.

No, noć je proveo u policijskom zatvoru, pa mu se odmah odbija 600 kuna. Ako pak kaznu podmiri u roku od osam dana, mora platiti tek 4100 kuna. Vozačka mu je oduzeta na šest mjeseci.

Popio par gemišta

Damira su u srpnju ove godine policajci zaustavili u Pitomači i primijetili da traktorom upravlja pod vidnim utjecajem alkohola. “Osjetio se jak zadah na alkohol i nerazgovjetno je pričao”, napisali su policajci u zapisniku.

Nije imao niti jednog identifikacijskog dokumenta, ali policiji to nije bio poseban problem jer je Damir njihov stari znanac.

“Odbio sam alkotest jer sam taj dan popio nekoliko gemišta. Bio sam kod djevojke, pa sam traktorom skočio u KTC po meso i kad sam se vraćao zaustavila me policija”, ispričao je Damir sucu.

Nepopravljivi recidivist nije oženjen, živi od poljoprivrede i ima samo pet razreda osnovne škole.


Tagovi: ALKOTEST TRAKTOR VOZIO PIJAN

NEDAVNO OBJAVLJENO