INCIDENT NA CESTI

Petar šakom udario Kristijana jer mu je blicao dok ga je pretjecao vozilom

Objavljeno, 19. siječnja 2022. Crna kronika
# Foto: YOUTUBE screenshot / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Zbog blicanja za vrijeme vožnje došlo je do fizičkog sukoba između dva vozača, a sve je na koncu završilo na sudu.

Prema presudi, nemile scene dogodile su se u kolovozu u 19 sati u mjestu Cugovec, na cesti između Vrbovca i Bjelovara. Petar (26) upravljao je vozilom u smjeru Zagreba te mu je nakon neopreznog pretjecanja blicnuo nekoliko puta Kristijan kojeg je upravo pretekao.

“Tada je Petar iz Bjelovara zaustavio svoje vozilo na kolniku ceste u mjestu Cugovec, izašao iz svoga vozila i došao do vozila kojeg je pretekao i upitao vozača Kristijana: Zašto mi blicaš?

Kad mu je Kristijan odgovorio da je pretjecanjem ugrozio pješake, Petar ga je udario šakom u predjelu lijeve strane glave, nakon čega je otišao u svoje vozilo i nastavio vožnju u smjeru Vrbovca, uslijed čega je Kristijan zadobio tjelesne povrede”, stoji u presudi.

Petar je potvrdio da se zaustavio zbog blicanja misleći da mu je nekakav kvar na vozilu. Kad je došao do Kristijana, on ga je odgurnuo, pa je Petar uzvratio te su se svađali. No, opovrgava da je došlo do fizičkog napada i udarca.

‘Tko si ti da mi blicaš’

Kristijan je pak na sudu svjedočio kako mu je blicao jer je pretjecao na punoj crti i ugrozio pješake – muškarca s djetetom koji su hodali lijevom stranom ceste te su se morali maknuti na zelenu površinu.

“Vidio sam da se osobno vozilo bjelovarske registracije zaustavilo ispred mene nakon 50 metara. Vozač je izašao i pitao zašto sam mu blicao. Kad sam mu rekao da je ugrozio pješake, pitao me tko sam ja da mu blicam te me šakom udario u lijevu arkadu koja je pukla pa mi je tekla krv.

Nakon toga je otrčao u svoje vozilo i otišao u smjeru Zagreba te sam krenuo za njim i nazvao policiju u Vrbovec, a zatim su ga policajci zaustavili ispred Vrbovca. Nakon davanja iskaza, u domu zdravlja Vrbovec dežurna liječnica me pregledala i utvrdila da sam zadobio ozljede”, ispričao je Kristijan.

Njegov iskaz potvrdila je i djevojka koja je bila s njim u automobilu, dok je Petrova djevojka bila na napadačevoj strani. No, sud je iz policijskog i liječničkog izvještaja zaključio da je Petar ipak kriv za remećenje javnog reda i mira.

Osuđen je na kaznu od 750 kuna, odnosno 197 njemačkih maraka, te mora platiti 400 kuna sudskih troškova. Kristijan će ga, po svemu sudeći, privatnom parnicom tužiti za odštetu zbog ozljede i povrede dostojanstva.


Tagovi: BLICAO POLICIJA PRESUDA PRETJECANJE PROMET šAKOM U GLAVU VRBOVEC

NEDAVNO OBJAVLJENO