OBJAVLJENI IZVJEŠTAJI O TROŠKOVIMA

Petar Pripuz donirao Bandića, Darko Duga sam sebe, a Keleminca – nitko

Objavljeno, 20. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Autohotna Hrvatska stranka prava na čijem je čelu koprivnički kadar Dražen Keleminec dostavila je Državnom izbornom povjerenstvu prazne papire o donacijama i troškovima kampanje na europarlamentarnim izborima. Nisu, dakle, potrošili ni kunu, a u dlaku je isto i na prihodnoj strani.

Za razliku od Keleminca, druga politička grupacija iz Podravine, lista Hrvatske stranke reda Darka Duge i njegove obitelji iz Novigrada Podravskog kod Koprivnice morala je ispuniti pokoju rubriku. Tako su zabilježili donaciju od 840 kuna koju je uplatio sam Duga, ali i troškove izborne promidžbe na đurđevačkom Podravskom radiju koju su platili 1875 kuna.

Najviše je u kampanji do petka potrošio SDP – oko 2,6 milijuna kuna. HDZ je prikazao troškove u iznosu 1,5 milijuna kuna, a Amsterdamska koalicija 1,16 milijuna kuna. Stranka Milana Bandića pak od donacija je uprihodila oko pola milijuna kuna, a u kampanji do petka potrošila blizu milijun kuna. Zanimljivo je kako mu je 5000 kuna donirao i Petar Pripuz s kojim je na optuženičkoj klupi u ‘aferi Agram’.


Tagovi: BANDIC DONACIJE IZBORI KELEMINEC PRIPUZ

NEDAVNO OBJAVLJENO