Pero osuđen za 0,6 promila: ‘Ma kuma rodila pa smo malo nazdravili…’

Objavljeno, 20. rujna 2023. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija je ilustrativna i nema baš nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Pero je proglašen krivim i kažnjen jer je vozio pod utjecajem alkohola od 0,60 promila.

Prema presudi, on je u ožujku oko 1 sat ujutro u Ivanić-Gradu, Ulica 65. bataljuna ZNG, “upravljao osobnim automobilom pod utjecajem od 0,60 g/kg alkohola u ispuhu, odnosno miligrama u litri izdahnutog zraka”.

Pero (40) na sudu je priznao kako je te noći upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji za koju se tereti.

“Podnio sam prigovor da bih mogao zamoliti da mi se kazna ublaži i da mi se ne izriče zaštitna mjera zabrane upravljanja.

Alkoholna pića te sam večeri pio iznimno proslavljajući rođenje djeteta moje kume“, branio se Pero na sudu.

Kazna 67 eura

Sudac ga je kaznio sa 100 eura, a nije mu zabranio upravljanje unatoč prijedlogu policije koja je protiv njega podnijela prekršajni nalog i optužni prijedlog. Mora platiti i 20 eura troškova postupka.

“Izrečena muj je ublažena, i to veoma blaga novčana kazna s obzirom da prekršajem nisu prouzročene posljedice i što se Pero korektno držao pred sudom.

Zato će se i ovakvom kaznom postići svrha kažnjavanja, a iz istih razloga nije izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima”, naglasio je sudac.

Presuda je odmah postala pravomoćna pa se od Pere očekuje da plati kaznu. Učini li to u idućih 30 dana, treba podmiriti samo dvije trećine kazne, odnosno oko 67 eura.


Tagovi: 0.6 PROMILA IVANIć GRAD KUMA RODILA PIJAN PRESUDA

NEDAVNO OBJAVLJENO