Doktorica iz Novog Vinodolskog došla u Križevce. Grad joj dao 13.300 eura i stan

Objavljeno, 03. srpnja 2023. Vijesti
# Foto: GRAD KRIŽEVCI / Doktorica medicine specijalistica pedijatrije Zdenka Škorić-Kovačić i gradonačelnik Mario Rajn
AUTOR
Redakcijski tekst

Grad Križevci je poticajnom naknadom u iznosu od 13.300 eura, odnosno 100.000 kuna uspio riješiti dugogodišnji problem s nedostatkom stalnog pedijatra u drugoj smjeni.

Nakon provedenog javnog poziva za ostvarivanje prava na poticajnu naknadu za ovu godinu, gradonačelnik Mario Rajn i doktorica medicine specijalistica pedijatrije Zdenka Škorić-Kovačić potpisali su u ponedjeljak ugovor o dodjeli naknade.

„Svjesni problema s nedostatkom doktora medicine specijalista ginekologije i pedijatrije uveli smo poticajnu naknadu kako bi ih motivirali da dođu raditi u Križevce. Vidimo da je ovo bio dobar korak budući da smo u kratkom roku osigurali i ginekologa i pedijatra.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i doktorica medicine specijalistica pedijatrije Zdenka ŠkorićKovačić potpisali su danas Ugovor o dodjeli poticajne naknade
Foto: Grad Križevci

Mislim da će roditelji sada napokon biti mirni jer će djeca napokon imati stalnog doktora specijalista pedijatrije koji će ih pratiti od rođenja pa do prelaska kod doktora obiteljske medicine”, rekao je gradonačelnik Rajn.

Dr. Zdenka Škorić-Kovačić naglasila je kako je u Križevce došla nakon TV priloga koji ju je privukao, a ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković potom ju je uspjela uvjeriti da dođe.

Osim poticajne naknade, s obzirom da se doktorica doselila iz Novog Vinodolskog, Križevci su riješili i stambeno pitanje za doktoricu, kažu u Gradskoj upravi. Stan je dobila na korištenje.


Tagovi: KRIžEVCI MARIO RAJN PEDIJATRICA POTICAJNA NAKNADA

NEDAVNO OBJAVLJENO