TANKA VEĆINA

Pavle Gaži postao počasni građanin Koprivnice, cijela oporba bila protiv

Objavljeno, 15. listopada 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (oporba glasa protiv na Gradskom vijeću Koprivnice)
AUTOR
Redakcijski tekst

Bivši generalni direktor Podravke Pavle Gaži (92) proglašen je počasnim građaninom Koprivnice, odlučeno je u utorak na maratonskoj sjednici Gradskog vijeća koja je trajala punih šest sati.

Gaži je u tajnom glasanju dobio tanku većinu SDP-ove i HSS-ove vladajuće koalicije od 11 glasova. Šestero vijećnika bilo je protiv, dva suzdržana, a jedan je vijećnik svoj listić učinio nevažećim.

Gaži već ima nagradu za životno djelo koja mu je dodijeljena 2000. godine, u doba mandata liberalnoga gradonačelnika dr. Dražena Sačera. Za počasnog građanina predložio ga je odbor za dodjelu javnih priznanja na čijem je čelu gradonačelnik Mišel Jakšić.

Na čelu Podravke bio je punu 21 godinu, od 1957. do 1978. godine, i u tom razdoblju mala lokalna pekmezara prerasta u regionalnog prehrambenog diva. Nako toga, odlazi na političke dužnosti u Beograd, potom i u Zagreb gdje je bio na čelu republičkog MUP-a (tadašnji SUP) sve do umirovljenja 1983. godine.

Zanimljivo je da uoči tajnog glasanja uopće nije bilo rasprave o toj točki dnevnog reda. Gradonačelnik je obrazložio razloge za kandidaturu osoba koje će dobiti javna priznanja, ali niti jedan vijećnik nije se javio za raspravu.

Najveće gradsko priznanje Pavle Gaži trebao bi dobiti na svečanoj sjednici u povodu Dana grada 4. studenoga.


Tagovi: GRADSKO VIJEćE PAVLE GAžI

NEDAVNO OBJAVLJENO