OSTALE TRAJNE POSLJEDICE

Čedomirov pas teško ozlijedio Božidara: Skočio je na mene, mislio sam – gotov sam!

Objavljeno, 06. listopada 2019. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Pas američki akita
AUTOR
Redakcijski tekst

Božidar (79) teško je ozlijeđen u napadu susjedova psa, američke akite, koji ga je srušio na tlo te izgrizao po nozi trajno mu oštetivši mišićne potkoljenice.

Vlasnik psa Čedomir zbog toga mu mora platiti oko 12.000 kuna odšete i oko 5000 kuna sudskih troškova, a protiv njega je vođen i prekršajni postupak. Presuda je donesena u petak i Čedomir se na nju može žaliti.

Sve se dogodilo lani u travnju u Stubičkim Toplicama. Prema presudi, pas je istrčao iz dvorišta, Božidara oborio na cestu te mu zadao četiri snažna ugriza.

Sudsko-medicinski vještak zaključio je kako je Božidar zadobio višestruke ugrizne rane desne potkoljenice te oguljotine lijevog lakta, zbog čega je primarno zbrinut na kirurgiji. Ostale su mu trajne posljedice koje se očituju u povremenim bolovima i smanjenoj mišićnoj snazi u listu lijeve potkoljenice.

Susjeda otvorila vrata

“Ja sam čovjek u vrlo visokoj životnoj dobi i kao takav bio sam potpuno bespomoćan u borbi s velikom i snažnom životinjom. Bio sam u užasnom strahu i mislio sam da mi je život ugrožen”, ispričao je Božidar.

Čedomir pak veli kako Božidar tom ulicom često prolazi i uvijek zadirkuje njegova psa verbalno, ali i tako da drvenim štapom udara po ogradi.

“Osim toga, on uvijek sa sobom vodi svog psa koji nije nikad vezan te redovito s vanjske strane ograde laje i provocira moga psa. To, dakle, nije bilo slučajno”, brani se Čedomir.

On tog dana nije bio kod kuće, već je susjedu Mariju zamolio da njegova psa malo izvede u šetnju.

Marije je navela kako je prije otvaranja dvorišnih vrata upozorila Božidara da mora izvesti psa u šetnju i da se makne. Prije toga, rekla je, pas akita lajao je na Božidara. No, ogradu je svejedno otvorila, a pas je odmah skočio na nesretnog Božidara srušivši ga na tlo.


Tagovi: AKITA NAPAD PAS

NEDAVNO OBJAVLJENO