NAJVEĆA IZREČENA KAZNA U HRVATSKOJ

Pao državni rekord! Vozač mora platiti kaznu od čak 72.000 kuna!

Objavljeno, 13. veljače 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Imamo hrvatskog rekodera: vozač (34) kažnjen je s čak 72.000 kuna jer je vozio neregistriran i neosiguran automobil bez položenog vozačkog ispita!

Presudu mu je u srijedu izrekao sud u Grubišnom Polju, a riječ je o muškarcu s daruvarskog područja. Uz novčanu kaznu, izrečena mu je mjera zabrane upravljanja motornim vozilima od tri mjeseca.

Policija ga je 26. siječnja ove godine u 20.55 sati u Daruvaru zateka u redovnoj kontroli prometa kako upravlja vlastitim citroenom prije stjecanja prava na upravljanje te bez police osiguranja i registracije.

Općinski sud u Grubišnom Polju zbog vožnje neregistriranog vozila kaznio ga je s 2000 kuna, za vožnju bez položenog vozačkog ispita 20.000 kuna, a za vožnju bez policje osiguranja čak 50.000 kuna.

Kako se doznaje u bjelovarskoj Policijskoj upravi, 34-godišnjak je dotad već pet puta pravomoćno osuđen za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

  Dakle, riječ je o višestrukom recidivistu koji je više puta kažnjavan zbog vožnje bez vozačke, tehničkog pregleda i osiguranja.


Tagovi: 72.000 KAZNA POLICIJA PROMET REKORD

NEDAVNO OBJAVLJENO