Panika na Golom Brdu: “Dijete nam je nestalo, molim vas pomozite”!

Objavljeno, 11. ožujka 2023. Vijesti
# Foto: DVD JALŽABET / Opsadno stanje u petak poslijepodne na Golom Brdu kod Jalžabeta
AUTOR
Redakcijski tekst

Više od stotinu pripadnika žurnih službi alarmirano je u petak poslijepodne nakon dojave o nestanku djeteta na području između Ludbrega i Varaždina.

Dijete je bilo nestalo u Jalžabetu, na području Golog Brda na kojem su vinogradi i vikendice. Pretpostavlja se kako je odlutalo od obitelji koja je bila u klijeti. Kako ga satima nisu mogli naći, uslijedila je panika te poziv policiji i centru 112.

Oko 16 sati Javna vatrogasna postrojba Varaždin alarmirala je sva dobrovoljna vatrogasna društva na tom području da krenu u potragu za djetetom. Na teren je, među ostalim, pohitala i policija.

Tako su iz DVD-a Kneginec Gornji u 16.08 sati primili dojavu o potrebi za potragom za nestalim djetetom u Jalžabetu, Golo Brdo. Zborno mjesto je bilo kod tamošnjeg spremišta vode. U potragu su, među ostalim, pohitali i vatrogaci iz Jalžabeta te Martijanca.

Vatrogasci iz Jalžabeta dojavu su dobili u 15.52 sata u petak.

“Dolazimo na zborno mjesto te tamo zatičemo djelatnike policije. U dogovoru s policijom osam članova odmah kreće u potragu za nestalim djetetom, dok jedan član ostaje čekati ostale žurne službe s kojima kasnije koordinira.

Ubrzo nakon početka potrage saznajemo da je dijete uspješno pronađeno. Uz nas na intervenciji još su bili prisutni djelatnici policijske postaje Varaždin, društva iz naše zajednice, društva iz susjednih zajednica Kneginec Gornji i Martijanec te pripadnici HGSS-a Varaždin.

Završetak intervencije i povratak u spremište u 16.45 sati”, rekli su u subotu u DVD-u Jalžabet.

Pomoć su u jednom trenu ponudili i lokalni vatrogasci iz Apatovca kod Križevaca. No, na koncu se sve dobro završilo jer je dijete u međuvremenu bilo pronađeno. Sretan kraj i upozorenje svima da malu djecu ne puštaju samu bez nadzora u prirodi.


Tagovi: DIJETE GOLO BRDO JALZABET NESTALO VARAZDIN VATROGASCI

NEDAVNO OBJAVLJENO