ŠTETA VEĆA OD 100.000 KUNA

Palio lišće i granje u voćnjaku pa zapalio susjedovu staju i kuću

Objavljeno, 05. lipnja 2019. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Podignuta je optužnica protiv muškarca (41) koji je slučajno uzrokovao veliki požar gospodarskih zgrada u Gotalovu kod Koprivnice u kojem su izgorjele svinje, mehanizacija i bale sijena.

Tereti ga se da je 27. veljače ove godine u voćnjaku kraj svoje kuće nakon paljenja veće količine biljnog otpada “zagrnuo pepeo i žar sa zgarišta zemljom i ostavio tinjajuće čestice pepela i žara bez nadzora”. Vjetar je potom raznio tinjajuće čestice na obližnji sjenik, zbog čega je došlo je do zapaljenja sijena i izbijanja požara koji se proširio na krovište staje te susjedni sjenik i kuću.

Materijalna šteta procijenjena je na više od 100.000 kuna, a nesmotreni 41-godišnjak optužen je “zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom”.

Kako je policija bila ranije priopćila, oko 11.45 sati usljed neugašenog pepela na zgarištu voćnjaka požar se proširio na sijeno i slamu, a potom na krovište staje, sjenik, šupu za drva i svinjac.

“U požaru su izgorjele bale slame i sijena, prikolica i drugi predmeti te su u svinjcu uginule tri svinje”, otkrila je policija.


Tagovi: GOTALOVO POZAR STAJA

NEDAVNO OBJAVLJENO