ODLUKA OPĆINSKOG SUDA

Pala presuda šefu SDP-a Kešeru: Ovo je montirani proces protiv mene

Objavljeno, 16. rujna 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Mladen Kešer
AUTOR
Robert Mihaljević

Predsjednik županijskog SDP-a i načelnik općine Kalnik Mladen Kešer te bivši direktor Turističke zajednice općine Marijan Kepa oslobođeni su optužbe za lažne putne naloge, presudio je u ponedjeljak Općinski sud u Koprivnici.

Njih se teretilo da su krivotvorenim putnim nalozima za više osoba tijekom 2003. i 2004. godine s računa TZ-a nezakonito isplatili ukupno 17.200 kuna. Sud smatra da kazneno djelo nije dokazano, a Općinsko državno odvjetništvo žalit će se na nepravomoćnu presudu.

Cijeli se postupak vuče više od 16 godina, a zastara nastupa iduće godine. To je pak već četvrta nepravomoćna presuda u aferi lažnih putnih naloga. Kešer i Kepa dosad su dvaput proglašavani krivima, a jednom oslobađani, ali presude je viši sud ukidao i vraćao na početak.

Montirani proces

Nakon današnjeg izricanja presude, Kešer nam je rekao kako ozbiljno razmišlja da državu tuži Europskom sudu za ljudska prava jer sve predugo traje.

Inače, putni nalozi ispisivali su se u Turističkoj zajednici Kalnika za ukupno 25 službenih putovanja u Makarsku, Dubrovnik, Osijek, Zagreb, Sisak, Varaždin i druge gradove.

Kešer je u svojoj završnoj obrani upozorio i kako je riječ o montiranom procesu koji traje 17 godina, a kaže kako mu je sve smjestio tadašnji državni odvjetnik u Križevcima.

-Sve je počelo kad nisam htio zaposliti suprugu državnog odvjetnika u općinsku službu. Tada je počeo moj progon. Ja sam zbog toga podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg tužitelja u Križevcima i postupak je tada vodila županijska državna odvjetnica u Koprivnici – ustvrdio je Kešer u svojoj obrani.

Kepa već osuđen

Dodaje kako se njega teretilo za otprilike 15 putnih naloga, ali tijekom postupka dokazao je da su službena putovanja doista bila obavljena.

Marijan Kepa u to je vrijeme obavljao funkciju direktora Turističke zajednice Kalnik, a Kešer je bio općinski načelnik i predsjednik Nadzornog odbora Turističke zajednice.

Inače, Kepa je već osuđivan kao akter velike uskočke akcije Stop u kojoj je više osoba optuženo za sređivanje ispita i vozačkih dozvola u pučkom učilištu koje je vodio Dražen Karlovčan.


Tagovi: MARIJAN KEPA MLADEN KEšER PRESUDA PUTNI NALOZI

NEDAVNO OBJAVLJENO