PRVO IZNENAĐENJE NA LISTAMA

PALA ODLUKA Miroslav Škoro ide po glasove u Bjelovar i Koprivnicu

Objavljeno, 07. lipnja 2020. Vijesti
# Foto: HRT / Miroslav Škoro
AUTOR
Robert Mihaljević

Prvo iznenađenje na listama za Sabor: čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro nosit će listu svoje stranke u II. izbornoj jedinici.

Tu informaciju objavio je Večernji list koji tvrdi kako bi glasovi desnice u toj jedinici vrlo lako mogli završiti na njegovoj listi na izborima 5. srpnja,

“Kako su se Škorini neko vrijeme mučili čije ime poslati na područje istoka Zagreba i Zagrebačke županije te u Bjelovarsko-bilogorsku i Koprivničko-križevačku županiju, odlučili su da zvučnijeg od onog samog im predsjednika, nema”, piše Večernji.

Najbolji rezultat

Škoro je u II. izbornoj jedinici na predsjedničkim izborima doista polučio odličan rezultat. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u prvom je krugu bio čak prvi s 29 posto glasova, a u Koprivničko-križevačkoj treći s 24 posto.

U Zagrebačkoj županiji bio je drugi s 27 posto, a u Zagrebu također se smjestio na drugu poziciju odmah iza Zorana Milanovića. Sveukupno gledano, u II. izbornoj jedinici ostvario je najbolji rezultat ako se izuzme Slavonija.

Prema informacijama iz Škorinih krugova, oni u II. jedinici zato računaju na čak tri mandata. Posljednje ankete koje su naručivale velike stranke, a rađene su početkom godine, SDP-u i HDZ-u davale su po šest, a Škori dva mandata.

Zato će se u II. izbornoj jedinici voditi jedna od najzanimljivijih izbornih bitaka. Na listi SDP-a naći će se dr. Rajko Ostojić, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, bjelovarski župan Damir Bajs, križevački čelnik Mario Rajn.

Raspudić i Most

Listu HDZ-a nosit će šef Sabora Gordan Jandroković, a pojačat će je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i saborski zastupnik iz Križevaca Branko Hrg.

Škoro će predvoditi svoju ekipu, a na listi će mu se naći i bivši mostovac i ministar zaštite okoliša dr. Slaven Dobrović. Tu je i Nino Raspudić koji će biti prvi na listi Mosta, ali i sveprisutni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji će biti prvi na svojoj listi.

Nezavisnu listu trebao bi imati saborski zastupnik iz Đurđevca Željko Lacković uz suport varaždinskog župana Radimira Čačića. O svojoj listi navodno razmišlja i koprivničko-križevački župan Darko Koren, čelnik stranke Mreža.


Tagovi: IZBORNA JEDINICA LISTA MIROSLAV šKORO

NEDAVNO OBJAVLJENO