Pala katalizator-banda sa sjevera: odrezali auspuhe čak 10 automobila

Objavljeno, 10. lipnja 2022. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Pala je tročlana banda sa sjevera koja je skidala katalizatore s automobila te ih prodavala na crnom tržištu.

Glavni operativci bili su Kristijan (20) iz Vrbovca te Antonio (29) iz Ivanić Grada, a ponekad im je pomagao Kristijanov malodobni brat koji je na parkiralištima čuvao stražu, odnosno pazio da netko ne naiđe.

Prema presudi, Kristijan i Antonio su od prosinca 2020. do svibnja 2021. godine na parkiralištima po Zagrebu ukupno odrezali i otuđili katalizatore s 10 automobila ukupno vrijedne 25.000 kuna.

Otuđili su, tako, katalazitor s automobila audi a6 (1500 kn), corsa (2000 kuna), astra (1500), audi a3 (8000), punto (1400), octavia (3500), polo (1200), polo (1034), audi a4 (3500) i astra (1400 kuna). Kristijan je dobio osam, a Antonio deset mjeseci uvjetnog zatvora.

Obojica su priznali krivnju, a malodobnom Kristijanovu bratu njie se sudilo, već je bio odvojen postupak na sudu za mladež. Vlasnicima automobila nije dosuđena odšteta, već su upućeni u privatne parnice koje mogu pokrenuti.

Skoro prst odrezao

Kristijan je na sudu priznao kako su svaki put u ‘lov na katalizatore’ u Zagreb išla sva trojica, a on ne zna gdje je Antonio na kraju to prodavao i koliko je novca dobivao.

“Ja sam po svakom katalizatoru dobio 200 kuna koje bih trošio kada bi išao u kafić ili jesti u McDonald’s. Nekad bih novac dao mami”, ispričao je Kristijan na sudu.

No, i Antonio je na sudu isticao kako katalizatore nije prodavao on, već Kristijan. Kaže da je za vožnju dobivao po 200 kuna od Kristijana.

“Ja sam samo vozio auto. Dvaput sam na parkiralištima u Zagrebu izašao iz auta, jednom sam dizao sa “krokodilkom” auto dok je Kristijan rezao katalizator, a drugi put sam pokušao rezati katalizator, ali sam si skoro prst odrezao”, tvrdi Kristijan.

Kako bilo, obojica su proglašeni krivima i osuđeni, Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti u zakonom predviđenom roku.


Tagovi: AUSPUH BANDA KATALIZATORI

NEDAVNO OBJAVLJENO