Pacijentu u bolnici dali krv pogrešne krvne grupe! Odmah dobio temperaturu

Objavljeno, 03. svibnja 2022. Zdravlje
# Foto: HRT screenshot / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Pacijent koji je bio na operaciji u bolnici dobio je krv pogrešne krvne grupe, potvrdio je ravnatelj bolnice.

Slučaj se dogodio na ortopediji čakovečke bolnice, a riječ je o pacijentu V. G. (62) iz Svete Marije, otkrio je portal medjimurski.hr. Da je to točno, potvrdio im je ravnatelj bolnice u Čakovcu dr. Igor Šegović.

“Pacijent je kao posljedicu imao samo nešto povišenu tremperaturu i ništa drugo. Ja sam odmah obaviješten o događaju, došao sam na odjel i ispričao mu se na svemu što se dogodilo.

O svemu sam obavijestio Ministarstvo zdravstva i zatražio izvanredni nadzor. O detaljima kako se to uopće moglo dogoditi javnost ćemo obavijestiti kad završi izvanredni nadzor”, izjavio je ravnatelj za Medjimurski.

O svemu se očitovala i bolnica:

“U subotu navečer na Odjelu ortopedije Županijske bolnice Čakovec došlo je do nenamjerne pogreške u transfuziji krvi.

Doza koncentrata eritrocita, rezervirana za jednog pacijenta transfuzijom je dana drugom pacijentu, kojemu ona nije bila namijenjena.

Transfuzija je obavljena u 19.30 sati da bi sat vremena kasnije, u 20.30 sati, pacijent dobio temperaturu te se, radi nadzora vitalnih funkcija i liječenja posttransfuzijske reakcije, premješta u Jedinicu intenzivnog liječenja. 

Srećom, dodatnih komplikacija nije bilo i pacijent je stabilan. Županijska bolnica Čakovec odmah je po događaju isti prijavila Ministarstvu zdravstva.

Istovremeno je ravnatelj ŽB Čakovec, dr. Igor Šegović, od svih djelatnika uključenih u proces liječenja pacijenta, zatražio očitovanje i u bolnici će se u četvrtak provesti Izvanredni unutarnji nadzor”.


Tagovi: BOLNICA čAKOVEC KRV KRVNA GRUPA MEđIMURJE PACIJENT

NEDAVNO OBJAVLJENO