Pacijenti u koprivničkoj bolnici na jednu pretragu moraju čekati čak 2 godine

Objavljeno, 02. studenoga 2022. Zdravlje
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / CT uređaj u Općoj bolnici u Koprivnici / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnička bolnica među zdravstvenim je ustanovama s prosječno najkraćim listama čekanja za dijagnostičke pretrage i zahvate.

S prosječna 92 dana čekanja na dijagnostiku najbolja je na sjeveru Hrvatske, otkrivaju novi podaci Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. U Čakovcu se prosječno čeka 221 dan, Bjelovaru 216 dana, Varaždinu 193 dana, Zaboku 112, a Virovitici 103 dana.

Podaci HZZO-a otkrivaju kako je najduže čekanje u Koprivnici ovog časa za ultrazvuk color doppler carotide, čak 708 dana. Na CT aorte čeka se u prosjeku 70 dana, kolonoskopiju 113 dana, ultrazvuk dojke 104 dana, a ultrazvuk srca 128 dana.

Prema podacima s liste čekanja Opće bolnice u Koprivnici ažurirane u srijedu, 2. studenoga, pacijent naručen na ultrazvuk (UZV1_2020) u listopadu ove godine, primjerice, dobio je dijagnostički termin (nije kontrola) tek u lipnju 2024. godine.

Pacijent naručen na magnetsku rezonancu 25. listopada dobio je termin 1. ožujka, a pacijent naručen na rengen 14. listopada doći će na red 3. travnja. Na CT abdomena, toraksa i vrata čeka se najduže šest mjeseci (dijagnostika) i 10 mjeseci (kontrolni pregled).

Na ORL odjelu, na ultrazvuk glave i vrata pacijent naručen 26. listopada doći će na red za dijagnostiku tek 5. lipnja, otkriva službena bolnička lista čekanja.

No, mnogi naručeni pacijenti za različitu dijagnostiku, preglede i zahvate – barem prema objavljenoj listi čekanja koprivničke bolnice – još nemaju određen termin.


Tagovi: BOLNICA DIJAGNOSTIKA LISTE čEKANJA PREGLEDI

NEDAVNO OBJAVLJENO