UREDNIČKI KOMENTAR

Ovo što radi Bandićev saborski zastupnik prelazi granice dobrog ukusa

Objavljeno, 17. siječnja 2020. Komentari
# Foto: ARHIVA / Milan Bandić i Željko Lacković
AUTOR
Robert Mihaljević

Bandićev saborski zastupnik iz Đurđevca Željko Lacković krenuo je u bitku za novi mandat. Parlamentarni su izbori pred vratima i valja se na vrijeme izboriti za dobru startnu poziciju.

No, način na koji se Lacković počeo javno pozicionirati na političkoj sceni uoči tih izbora prelazi granice dobrog ukusa. U današnjem tiskanom izdanju koprivničkog tjednika Glas Podravine otvoreno se ponudio svim zainteresiranima za njegove ‘usluge’.

Lacković tako kaže kako je on “rijedak tip političara koji nema ograde prema ikojoj političkoj opciji” te ima korektne odnose s lijevima, desnima i Škorom. Može, dakle, sa svima, programi i ideološke razlike su nebitni.

Bit će, veli, sigurno na nekoj saborskoj listi, ali još nije odlučio kojoj. Čitaj između redaka – čeka pravu ponudu, svejedno s koje strane došla. Važno je samo da je mjesto na listi ulazno i da jamči još četiri godine saborske foteljice.

SPASIO PLENKOVIĆA

Pritom se opet ogradio od čovjeka čija je zamjena u Saboru – zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića. Za koprivnički tjednik još jednom “naglašava da u Saboru ne pripada Bandićevom klubu”.

Lacković je u Sabor ušao kao drugi s Bandićeve izborne liste i od početka je čvrsto podupirao premijera Andreja Plenkovića. Valja podsjetiti kako je upravo njegov glas bio presudan za Vladin opstanak u trenutku glasanja o povjerenju ministru Zdravku Mariću.

Premda se danas Bandića javno odriče, upravo mu je on omogućio da uđe u Sabor i Državno sudbeno vijeće te svoju kandidatkinju pogura u Nadzorni odbor Podravke. Kao zahvalu mentoru i savezniku Lackovićeva većina u Gradskom vijeću proglasila je Bandića počasnim građaninom Đurđevca.

Lacković kao najsjajniji izdanak podravskog političkog machiavellizma dobro zna da Bandić više nije in, pa danas svoju karizmu i genijalnost nudi svima drugima koji su je spremni dobro platiti. Mjestom u Saboru, prije svega.

BITI NA VLASTI

Ništa čudno za Lacija. Njegov politički credo svodi se samo na jednu mantru – treba biti na vlasti, bez obzira s kime. Pokazao je to i na lokalnim izborima, kad se od žestokog kritičara župana Darka Korena prvo pretvorio u njegova gorljivog saveznika, a potom – kad mu apetiti nisu zadovoljeni – u najvećeg neprijatelja.

I zato njegovi budući politički saveznici mogu biti sigurni samo u to da će Lacković biti s njima onoliko dugo koliko od toga bude imao osobne političke koristi. Do novog saveznika i novog miješanja karata.

Jer Laci je ipak “rijedak tip političara koji nema ograde prema ikojoj političkoj opciji”. Lijevima, desnima, srednjima. Samo daj.


Tagovi: GLAS PODRAVINE MILAN BANDIć ZELJKO LACKOVIC

NEDAVNO OBJAVLJENO