NE, OVO NIJE NIKAKVA ŠALA

Ovo je urnebesno: pogledajte temu doktorata šefa HGK-a Luke Burilovića

Objavljeno, 18. veljače 2021. Vijesti
# Foto: EKONOMSKI FAKULTET / Burilović s doktoratom u rukama /
AUTOR
Robert Mihaljević

Zainteresirana javnost manje-više zna da je čelnik Hrvatske gospodarske komore dr. sc. Luka Burilović doktorirao na ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Doktorsku disertaciju obranio je 14. lipnja 2019. godine, a tema je bila – pazite sad ovo – “Pozicioniranje hrvatske industrije šećera na tržištu Europske unije”.

O tome kako se hrvatska industrija šećera pozicionarala na tržištu EU doznali smo ovih dana: zatvorene su virovitička šećerana Viro i Osijek, a njihovim stopama ide i treća, posljednja domaća šećerena, Sladorana Županja.

U trenutku dok je Burilović branio doktorat bili su poznati razmjeri goleme krize koja uništava domaće šećerane, prije svega zbog jeftinijeg šećera iz EU i kroničnog manjka sirovine, šećerne repe.

Niti godinu dana nakon Burilovićeva doktorata propala je šećerana u Virovitici, a godinu i pol od obrane disertacije i Šećerana Osijek, koja je poslovala od 1906. godine.

Zato bi bilo jako zanimljivo pročitati što piše u Burilovićevu doktoratu, odnosno kako je to hrvatska industrija šećera pozicionirana u Europskoj uniji.

Mentor Burilovićeva doktorata bio je prof. dr. sc. Željko Turkalj, a komentor izv. prof. dr. sc. Jerko Glavaš.

“Od danas je hrvatska i europska akademska zajednica bogatija za još jednog vrlo bitnog doktora znanosti.

Čestitamo dr. sc. Luki Buriloviću koji je danas obranio doktorat znanosti na Ekonomskom fakultetu u Osijeku”, objavili su tog dana na fakultetu.


Tagovi: BURILOVIć DOKTORAT HGK šEćERANE

NEDAVNO OBJAVLJENO