OSUĐEN NA ŠEST MJESECI

Ovo je pravi zet: ne ide u zatvor jer mora brinuti u punici. Sud se složio s njim

Objavljeno, 23. listopada 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Srećko (52) iz Koprivnice pravomoćno je osuđen na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora i već je trebao biti iza rešetaka kaznionice u Bjelovaru.

No, uspio je odgoditi odlazak na izdržavanje zatvorske kazne jer je u molbi za odgodu napisao da mora brinuti o – punici. Županijski sud u Varaždinu zaključio je kako je to opravdan razlog da Srećko još ne ide u zatvor.

U molbi za odgodu Srećko je napisao kako u obiteljskoj kući u Koprivnici živi sa suprugom i punicom (79) koja je dementna i ovisna o tuđoj pomoći.

“Nezaposlen sam i većinu vremena boravim kod kuće, pa sam preuzeo brigu o svojoj punici. Supruga radi u školi i svaki dan ide na posao”, naveo je osuđenik.

Povreda tuđih prava

Centar za socijalnu skrb suglasio se s tim zahtjevom navodeći kako Srećkovoj punici doista treba pomoć, pa je sutkinja izvršenja odlučila prihvatiti njegovu molbu. Odsluženje zatvora odgođeno mu je na šest mjeseci.

Inače, Srećko je osuđen na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog kaznenog djela povrede tuđih prava.

“Tko s ciljem da osujeti ostvarenje prava na stvari, otuđi, uništi, ošteti ili oduzme svoju stvar na kojoj drugi ima založno pravo, pravo zadržavanja ili pravo uživanja, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine”, stoji u Kaznenom zakonu.

Općinski sud u Koprivnici presudu je donio lani u studenome, a ona je potkraj siječnja ove godine potvrđena na Županijskom sudu u Varaždinu.


Tagovi: PUNICA ZATVOR ZET

NEDAVNO OBJAVLJENO