Ovo je Podravkina tjestenina. Upravo se počela proizvoditi u novoj tvornici

Objavljeno, 09. listopada 2023. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Nova tjestenina upravo se proizvodi u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Fusilli, penne, pipe rigate, chifferi, celanti – prva tjestenina počela se kotrljati na pokretnim trakama i valjcima nove Podravkine tvornice.

Podravka je, dakle, ovih dana počela s proizvodnjom vlastite tjestenine. Zasad je riječ o probnoj proizvodnji i finom ‘uštimavanju’ svih tvorničkih procesa za sve oblike mnogima omiljenog jela. No, tjestenina vrlo brzo stiže i na police dućana.

Uskoro i rezanci

Prvi smo zavirili u Podravkin novi suvremeni pogon oslonjen na tvornicu juha i Vegete. Sve je potpuno automatizirano i pod kontrolom računala i zaposlenika.

U Podravki danas kažu kako će uskoro krenuti i probna proizvodnja industrijske tjestenine za potrebe njihove tvornice juha, a do kraja godine upogonit će se druga linija u tvornici za proizvodnju uvijene tjestenine. Na toj linija od prosinca će se proizvoditi fidelini i razni rezanci, među ostalim i sa špinatom.

Novi pogon obuhvaća različite tehnološke procese: od preše, sušača, hladnjaka, transportera te strojeva za punjenje i kartoniranje. Riječ je o modernom procesu koji je potpuno automatiziran.

Osim linije za kratku tjesteninu, pogon će sadržavati i liniju za uvijenu tjesteninu, kao i liniju za pakiranje, paletiranje te automatizirano upravljanje paletama, tumače u koprivničkoj kompaniji.

14 milijuna eura

Investicija je ukupno vrijedna 14 milijuna eura te predstavlja jedno od najvećih ulaganja u sklopu strategije poslovanja do 2025. godine. Podravka će time dodatno osigurati vlastitu proizvodnju tjestenine, modernizirati proces te daljnji rast kategorije juha i razvoj novih proizvoda.

“U planu je godišnja proizvodnja od oko 3500 tona industrijske tjestenine te oko 2800 tona tjestenine za maloprodajno tržište“, otkrivaju nam u Podravki.


Tagovi: PODRAVKA TJESTENINA TVORNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO