Ovo je lista najboljih škola u Hrvatskoj, velik skok koprivničke gimnazije

Objavljeno, 06. ožujka 2023. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica (Dan za znanost u koprivničkoj Gimnaziji)
AUTOR
Redakcijski tekst

Objavljena je lista najboljih srednjih škola i gimnazija prema rezultatima državne mature u protekloj školskoj godini.

Podaci koje objavljujemo odnose se samo na rezultate državne mature iz matematike (obvezni predmet). Opći uspjeh iz svih obveznih predmeta na maturi (matematika, hrvatski, strani jezik) daje nešto drugačiji poredak.

Na vrhu je i dalje XV. zagrebačka gimnazija, bivši MIOC, čiji su maturanti prirodoslovno-matematičkoga programa lani opet rasturili na državnoj maturi. Rang listu najboljih škola u Hrvatskoj objavio je u ponedjeljak Jutarnji list.

Značajan uspjeh ostvarila je Gimnazija Fran Galović u Koprivnici koja je na 12. mjestu najboljih škola u Hrvatskoj. To je velik skok u odnosu na prethodnu godinu kad su bili na 25. mjestu. I tu je riječ o prirodoslovno-matematičkom programu.

Gimnazija Josipa Slavenskog iz Čakovca pak završila je na devetom mjestu, što je svakako pohvalno, ali valja naglasiti kako su predlani bili drugi, odmah iza MIOC-a. Osjetan pad bilježi i Prva gimnazija Varaždin koja je završila na 21. mjestu (lani bila 12.).

Gimnazija Petra Preradovića iz Virovitice završila je na 24. mjestu, a prošle godine bili su dva mjesta bolji. U svim spomenutim školama riječ je o prirodoslovno-matematičkom smjeru.

Na sjeveru Hrvatske, dakle, najbolje su gimnazije u Čakovcu i Koprivnici, prema uspjehu prirodoslovno-matematičkih programa iz tih škola na prošloj državnoj maturi. Dalje slijede Srednja škola Krapina, varaždinska i virovitička gimnazija.

Najbolje škole u Hrvatskoj prema uspjehu na matematici

1. XV. ginnazija Zagreb
2. Srednja škola Vrgorac
3. III. gimnazija Split
4. Gimnazija A. Mohorovičića Rijeka
5. I. gimnazija Zagreb
6. Gimnazija L. Vranjanina Zagreb
7. Gimnazija Pula
8. Prva susačka hrvatska gimnazija
9. Gimnazija J. Slavenskog Čakovec
10. V. gimnazija Zagreb
11. Gimnazija Karlovac
12. Gimnazija F. Galović Koprivnica
17. Srednja škola Krapina
21. Prva gimnazija Varaždin
24. Gimnazija P. Preradovića Virovitica


Tagovi: DRZAVNA MATURA GIMNAZIJA NAJBOLJE SKOLE SKOLA

NEDAVNO OBJAVLJENO