ŽENA OBOLJELA OD KORONAVIRUSA

Ovo je centar grada danas u podne nakon vijesti o prvoj zaraženoj

Objavljeno, 21. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Centar grada u subotu u podne
AUTOR
Robert Mihaljević

Potvrđen je prvi slučaj osobe zaražene koronavirusom u Koprivnici. Riječ je o 46-godišnjoj ženi koja se prije dva dana javila u bolnicu s kratkim dahom i temperaturom.

Kako se neslužbeno doznaje, ona je sa suprugom boravila kod rodbine u Njemačkoj. Nakon što se vratila, svi su bili u samoizolaciji kod kuće. Inače, riječ je o obitelji iz sela blizu Koprivnice.

Šefica koprivničkog Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla otkrila je kako je ukupno petero osoba iz te obitelji u izolaciji kod kuće i pod nadzorom epidemiologa.

“Dobra je vijest da nakon povratka iz Njemačke ta obitelj nije imala drugih socijalnih kontakata”, naglasila je dr. Vadla.

Ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici dr. Mato Devčić otkriva kako je pacijentica zbrinuta na odjelu infektologije i ima svu potrebnu skrb.

“Bolnica u ovom času može bez problema zbrinuti 50 pacijenata koji imaju potvrđenu infekciju koronavirusom. U potpunoj izolaciji. Za pacijente s težim simptomima koji bi zahtijevali respirator, možemo agnažirati 15 bolničkih kreveta intenzivnog liječenja. Dostupno nam je 11 stacionarnih i tri mobilna respiratora”, naglašava ravnatelj bolnice.

Kaže kako svi pacijenti koji dolaze u Opću bolnicu prolaze kroz šator koji je postavljen u dvorištu, gdje se odvija trijaža. Šator postoji kao ulazna vrata u bolnicu i nitko ne može doći bez obrade u trijaži gdje ih pregledava infektolog.

Ovo su fotografije središta Koprivnice u subotu oko 12 sati nakon što je objavljeno da je jedna osoba zaražena koronavirusom završila u tamošnjoj bolnici. Sve do jučer nezamislivi prizori sa subotnje sunčane špice.


Tagovi: CENTAR GRADA KORONAVIRUS SPICA ZARAZENA

NEDAVNO OBJAVLJENO