CARINSKI PSI U AKCIJI

Ovo je Bella. Upravo je otkrila gomilu skrivenih cigareta ispod automobila

Objavljeno, 02. svibnja 2021. Vijesti
# Foto: CARINSKA UPRAVA / Pas Bella pokraj pronađenih cigareta
AUTOR
Redakcijski tekst

Psi posebno obučeni za detekciju duhana nanjušili su vrijednu pošiljku skrivenu u podvozju automobila kojeg su carinici ovih dana zaustavili na cesti kod Petrinje.

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice pregledom vozila na državnoj cesti Petrinja – Hrvatska Kostajnica pronašli su čak 392 šteke, odnosno gotovo 4000 kutija cigareta.

Carinici su zaustavili automobil koji im je izgledao sumnjivo. Nakon toga, pustili su službene pse Bellu i Arvena posebno izdresirane za pronalazak duhana da malo pronjuškaju oko vozila.

Bella je u podvozju vozila, u posebnom preuređenom i skrivenom prostoru nanjušila veće količine cigareta koje nisu bile obilježene duhanskim markicama Ministarstava financija.

“Pregledom vozila ukupno je pronađeno 78.420 komada cigareta. Protiv osumnjičenika bit će podnesena kaznena prijava, te naknadno obračunata trošarina u iznosu od 90.026 kuna. Pronađena roba i vozilo su oduzeti”, otkrili su iz Carinske uprave.

Riječ je uglavnom o cigaretama Manchester koje su vjerojatno nabavljene u BiH. Bella i Arven nagrađeni su posebnim psećim poslasticama za još jedan veliki ulov.


Tagovi: CARINA CIGARETE PSI šVERC

NEDAVNO OBJAVLJENO