UŽASNA VIJEST, UŽASNE REAKCIJE

Ovim je ljudima smiješno što je virus zarazio onkološke bolesnike

Objavljeno, 17. listopada 2020. Komentari
# Foto: BOLNICA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Vijest da je virus ušao u Kliniku za tumore KB-a Sestara Milosrdnica u Zagrebu trebao je rastužiti cijelu Hrvatsku.

Zaraženo je 10 bolesnika, od toga petero operiranih, ali i pet kirurga koji su operirali zaraženi jer nisu imali simptome. Bolest je dobilo sedam medicinskih sestara, a pitanje koliko će ih ukupno morati u samoizolaciju.

Strašna je to i pretužna vijest i zbog činjenice da je je u toj klinici već nekoliko godina smještena dječja onkologija na kojoj se liječe najmlađi pacijenti koji se bore s teškom bolešću.

A strašna je i spoznaja da su medijske objave o tome na društvenim mrežama komentirane brojnim – ‘smajlićima’. Mnoštvo na Facebooku glasno se, dakle, smije vijesti da su ugroženi životi najtežim pacijentima – malim i velikima.

Na Facebook stranici Indexa, primjerice, od 90 lajkova čak 21 je smajlić, a na Večernjem od 72 reakcije 19 je osmijeha. U prosjeku svaka četvrta reakcija je – osmijeh.

I to nije samo nedužni emotikon koji ništa ne predstavlja. Ne, to je prva reakcija na vijest da su ugroženi životi najtežih bolesnika i da se ne zna tko će liječiti one koji su tek trebali doći u kliniku s potvrđenom najgorom dijagnozom.

Ovo su neki od onih koji se grohotom smiju. Objavljujemo ih čisto da vidite s kime imate posla.


Tagovi: KLINIKA ZA TUMORE ONKOLOGIJA SMAJLIć SMIJEH VIRUS

NEDAVNO OBJAVLJENO