PRIZNANJA SUDIONICIMA

Ovi divni ljudi već godinama provode terapijsko jahanje za djecu s teškoćama

Objavljeno, 15. rujna 2019. Zdravlje
# Foto: GRAD KOPRIVNICA
AUTOR
Redakcijski tekst

U subotu u Peterancu kod Koprivnice na terenima „Ergele Galop“ u organizaciji Udruge za terapijsko jahanje „Osmijeh“ održana je manifestacija „Barbara – prikaz dostignuća“.

Provodi se kao interno natjecanje unutar klubova i udruga s ciljem ulaganja u kvalitetan rad, praćenje razvoja i unaprjeđenje dresurnog jahanja za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj.

Okupljene su s radom Udruge i manifestacijom upoznale predsjednica Udruge za terapijsko jahanje „Osmijeh“ Valentina Kavur i tajnica Petra Čolig Šarić dok je samo natjecanje otvorio predsjednik HKSOI-a Zlatko Kavur.

Svim sudionicima natjecanja podijeljena su priznanja koja su u ime Grada Koprivnice podijelile zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnica Ureda za društvene djelatnosti Ana Mlinarić, u ime GKP Komunalac članica Uprave Dubravka Horvat i specijalistica za marketing i odnose s javnošću Petra Bijač.

U udruzi „Osmijeh“ trenutno se provodi program aktivnosti na konju „Jahanjem do osmijeha djece“ za 28 korisnika, u partnerstvu s Udrugom Latice i Udrugom volontera Podravke „Puls“, a koji je sufinanciran od strane Središnjeg državnog ureda za šport, Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Općine Peteranec, GKP Komunalac i Koprivničkih voda.

Udruga za terapijsko jahanje „Osmijeh“ jedina je specijalizirana udruga za provođenje terapije na konju na području Koprivničko-križevačke županije. Nastala je kao rezultat dugogodišnjeg iskustva u bavljenju terapijskim jahanjem te inicijative udruga koje se bave rehabilitacijom djece s teškoćama u razvoju.

IZVOR: Grad Koprivnica


Tagovi: PETERANEC TERAPIJSKO JAHANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO