APEL MLADIMA DA PRIPAZE

Ovako je izgledala plaža na dan kad je pao rekord u broju zaraženih

Objavljeno, 14. kolovoza 2020. Vijesti
# Foto: ČITATELJ / Plaža u Crikvenici na dan rekorda u broju zaraženih
AUTOR
Redakcijski tekst

Na fotografiji koju upravo gledate je plaža u Crikvenici na dan kad Hrvatska bilježi najveći dnevni broj novozaraženih koronavirusom.

Plaža je napučena, kao i more u koje teško možete ući i plivati, a da zadržite fizičku distancu. Maske, dakako, nitko ne nosi, a nemaju ih ni konobari u kafićima na plaži.

Sve se to događa u danu kad je u Hrvatskoj zabilježeno rekordnih 208 novihj slučajeva zaraze virusom, čime se broj aktivno bolesnih popeo na gotovo tisuću.

Austrija i Italija uvele su mjere obveznog testiranja na koronavirus za sve koji dolaze iz Hrvatske, a isto bi uskoro mogla uvesti i Slovenija.

Dr. Alema Markotić, šefica Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu, rekla je u petak kako je većina tih kliničkih slika blagog oblika, a broj hospitaliziranih na ukupan broj inficiranih nije velik.

“No, važno je shvatiti kako je to samo zato jer je većina novozaraženih mlađe populacije, prosjek godina je oko 30.

No, mladi moraju shvatiti da su odgovorni zbog drugih. Još jednom apeliram na mlade da se ne moraju potpuno odreći zabave, ali važno je biti odgovoran, držati distancu i poštovati higijenske mjere.

To se pokazalo kao uspješan model, molim mlade da osvijeste taj dio i pomognu nam zauzdati brojke”, apelirala je dr. Alemka Markotić na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera.


Tagovi: CRIKVENICA PLAžA REKORD ZARAžENI

NEDAVNO OBJAVLJENO