PLATILA JOJ IZRADU OSOBNE

Ova je policajka spasila sirotu ženu. Tonka i Tijana nisu bile te sreće

Objavljeno, 12. veljače 2020. Vijesti
# Foto: POLICIJSKA UPRAVA / Pitomačka policajka Dijana Šimeta
AUTOR
Robert Mihaljević

Policijska službenica iz Pitomače Dijana Šimeta prilikom obavljanja redovitog policijskog posla ovih je dana dobila na zaduženje predmet vezan za istek osobne iskaznice žene (39) sa šireg područja Pitomače.

Njoj je osobna istekla 22. srpnja lani, a zahtjev za novu iskaznicu morala je po zakonu podnijeti u roku od 15 dana. Inače bi bila kažnjena 500 kuna.

 Nakon što je policajka došla na adresu do ženine kuće kako bi joj ukazala na propust i moguću kaznu, shvatila je da je riječ o jako siromašnoj osobi koja nema novca za novu osobnu.  

Nakon povratka u policijsku postaju, policijska službenica je s time upoznala svog šefa te je zatražila dozvolu da on o svom trošku plati izdavanje nove osobe na ime 39-godišnjakinje.

Šef joj je odobrio pa je odmah uplatila, a uplatnicu je odnijela sirotoj ženi obavijestivši je da su troškovi izrade uplaćeni, ali nije joj rekla tko je uplatio potreban novac.

Idućeg dana 39-godišnjakinja je došla u Policijsku postaju Pitomača gdje je podnijela zahtjev za izradu nove osobe iskaznice te se svima zahvalila na lijepoj gesti. No, nije doznala tko je obavio uplatu.

Nedavno smo pisali o slučaju Tonke (27), majke četvero djece bez imovine i primanja, koja je osuđena jer nije u roku od 15 dana podnijela zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice.

Nju su bez iskaznice zatekli varaždinski policajci u rujnu prošle godine i ustanovili kako joj je stara osobna poništena još u studenom 2016. godine. Prekršakni sudac dosudio joj je 900 kuna kazne.

Prije nekoliko dana pak izvijestilo smo o slučaju Tijane (42) koja je završila na sudu jer nakon promjene prebivališta nije podnijela zahtjev za izdavanje osobne s novom adresom. Sud ju je kaznio s 500 kuna, a mora podmiriti i 116 kuna troškova postupka.


Tagovi: DIJANA šIMETA OSOBNA PITOMACA POLICAJKA

NEDAVNO OBJAVLJENO