TOP 12 NAJBOLJIH BLAGDANSKIH REKLAMA

Ova božićna reklama dirnut će vas u srce. Nas je, priznajemo, malo rasplakala

Objavljeno, 19. prosinca 2021. Zabavno
# Foto: CHEVROLET / Youtube screenshot / Reklama za Chevrolet, Božić 2021.
AUTOR
Redakcijski tekst

Sezona je božićnih videoreklama, onih koje će vam na teveu ili Youtubeu izazvati predblagdanske emocije, a poneka potjerati i suzu na oko.

Kao i svake godine, za vas smo izabrali neke od – po našem skromnom sudu – ovogodišnjih uspješnica. Coca-Cola je – opet po našem sudu – ove godine podbacila, ali to je možda zato jer od njih uvijek očekujemo najviše. Čini se kako smo previše očekivali.

Naš je favorit zasad Chevrolet. Božićna priča o ocu i kćeri nabijena emocijama. I uvjereni smo kako će vam upravo ona natjerati pokoju suzicu. Nama malo je, priznajemo.

“Ljubavne priče uvijek su blagdanski klasici. A upravo u ovom blagdanskom filmu to se osjeća kroz dirljiva i ponekad srceparajuća sjećanja na klasični automobil Chevy Impala iz 1966. godine.

Na temelju stvarnih događaja, udružili smo se s dobitnicima Oscara Tomom Hooperom (redatelj), Claudiom Mirandom (direktor fotografije) i Rachel Portman (skladateljica) kako bismo ispričali priču o ljubavi, iskupljenju i obnovi.

Jer najveći dar koji nam netko može dati je radost. Sretni blagdani”, napisali su uz ovu reklamu iz Chevroleta.

Odličnu priču ima i HT, odnosno Deutsche telekom koji u svojoj korporativnoj božićnoj ‘poslanici’ ističe ono što je najvrjednije.

Kad je riječ o domaćim kompanijama, i dalje nema ništa posebno vrijedno spomena. Možda standardno dobre videoreklame iz domaće pivarske industrije – Ožujskog i Karlovačkog – te Konzumov pokušaj kopiranja starije europske ‘braće’ po policama.

Podravka ni za ove blagdane nije ponudila baš ništa. Zadnji put je to učinila prije dvije godine božićnim spotom za Grašinu pjesmu Fritula koja je snimljena 2018. godine. Ni druge velike i poznate domaće tvrtke iz branše ne pridaju previše pažnje (i novca) snimanju božićnih videoreklama.

1. CHEVROLET: Holiday ride

2. ERSTE BANKA: Believe in tomorrow

3. DISNEY: The stepdad

4. JOHN LEWIS I PARTNERI: Unexpected guest

5. AMAZON: An unlikely friendship

6. TESCO: Nothing’s stopping us

7. APPLE: Saving Simon

8. COCA-COLA: Real magic

9. BOOTS: Bags of joy

10. MCDONALD’S: Čarobni pomfri

11. HRVATSKI TELEKOM: Najbolji poklon

12. IKEA: Samo je ljubav nezamjenjiva


Tagovi: AMAZON APPLE BOžIć CHEVROLET ERSTE IKEA MCDONALD'S OžUJSKO REKLAME VIDEOREKLAME

NEDAVNO OBJAVLJENO